Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen

Algemeen

ZWOLLE - Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht maakten 23 april hun nieuwe naam bekend. Zij gaan samen verder als Vereen. Een naam waaronder zij zich verenigen. Met als doel om van regio Zwolle dé regio te maken om goed oud te worden op eigen wijze.

De ouderenzorgorganisaties maakten de naam feestelijk bekend op alle locaties. De komst van de nieuwe naam was al aangekondigd. Het werd het best bewaarde geheim van de organisaties genoemd.

Bestuurder Frank Kodden: “We zetten met Vereen samen een stap naar voren. Daar is nu het moment voor. We komen onder één naam in beweging. Dit doen we met de samenleving. Met ouderen. Hun naasten. Hun vrienden en buren. Onze medewerkers en vrijwilligers. Samen gaan wij verder en staan wij sterker in de uitdagende opgave om ouder worden op eigen wijze te ondersteunen.”

Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zijn sinds 1 januari 2023 bestuurlijk gefuseerd. Ze zijn voornemens ook juridisch te fuseren. Met de start van deze gezamenlijke beweging en de nieuwe naam wordt deze stap nog niet formeel gezet. De organisatienamen Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht blijven, naast Vereen, vooralsnog bestaan.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42