Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Bram van Polen geeft bijzonder tintje aan opening Openluchtbad

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Er breekt weer een heerlijke tijd aan voor zwemliefhebbers in Zwolle. Zaterdag werd het nieuwe zwemseizoen van Openluchtbad Zwolle geopend. Special voor deze dag kwam Bram van Polen van PEC Zwolle met Zwolfje even buurten, tot groot enthousiasme van jong en oud. 

De dag begon al om 11.00 uur met de onthulling van een beeldje van Kees Klaassen. De metaalsmid smeedde 38 ‘Zwollenaartjes’ (mensbeeldjes) in het kader van het beeldjesproject Project038. “Door een beeldje een plek te geven, geven we ook elkaar een plek, en dat kan voor verbinding zorgen”, zei Klaasen eerder in een interview met De Swollenaer. Openluchtbad Zwolle adopteerde een van de 38 beeldjes. Zaterdag werd het beeldje onthuld door voorzitter Rinette van der Vliet van Vereniging Openluchtbad Zwolle en Kees Klaassen. Elk van de 38 beeldjes van Klaassen is uniek. “We hebben gekozen voor een vrouw. Dit beeldje past bij het zwembad. Zij is de ‘grande dame. Het zwembad werd vroeger de ‘oude dame’ genoemd”, aldus Van der Vliet. 

Anderhalf uur later werd sommige mensen ineens onrustig toen Bram van Polen binnenkwam. De sympathieke routinier van PEC Zwolle had mascotte Zwolfje en Mohamed Oukhattou (19) meegenomen. De jeugdspeler maakte onlangs zijn debuut in de hoofdmacht.  Van Polen nam uitgebreid de tijd voor het uitdelen van handtekeningen en foto’s. Als ‘buurman’ kende hij het Openluchtbad uiteraard. “Maar vreemd genoeg ben ik hier nog nooit geweest. Als ik ga zwemmen, doe ik dat met mijn kinderen en ik woon in Harderwijk. Dit is een mooi bad op een mooie locatie. Normaal gesproken liggen deze baden wat afgelegen, maar hier dus niet”, aldus Van Polen. 

Van Polen is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. De grote vraag is wat hij straks gaat doen. Hij is in gesprek met PEC Zwolle. “Ik heb de regie zelf in handen genomen. Ik heb een presentatie gehouden bij onze algemeen directeur”, aldus Van Polen. Daarin liet hij zien hoe hij de toekomst ziet van PEC Zwolle en zijn eventuele rol daarin. Meer wil Van Polen er niet over kwijt. Is een baan als analist iets voor Van Polen. “Dat is niet mijn ambitie. Het is best leuk om af en toe te doen, maar het is ook wel gemakkelijk. Als analist hoef je geen verantwoording van af te leggen.” 

Vereniging Openluchtbad Zwolle heeft de grens van het maximaal aantal leden verruimd van 8.000 naar 8.500. Inmiddels is de grens van 8.000 al overschreden. Mensen kunnen nog inschrijven als nieuw lid. Alle leden dienen wel maximaal 4 uur vrijwilligerswerk te doen. Meer info of inschrijven via www.openluchtzwolle.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beeldje boven op het toegangshek gemaakt door Kees Klaassen
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh