Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april

Algemeen

ZWOLLE - Openluchtbad Zwolle opent zaterdag 27 april om 11 uur weer haar deuren. PEC-coryfee Bram van Polen zal samen met Zwolfje rond 12.30 uur in het bad zijn om de openingsdag extra luister bij te zetten. Ook wordt die dag het beeldje van metaalsmid Kees Klaassen onthuld. Dit ‘Zwollenaartje’ is door de kunstenaar aangeboden aan het bad en maakt onderdeel uit van de in totaal 38 beeldjes die symbool staan voor inwoners uit Zwolle (038).

Mensen kunnen nog tot en met vrijdag 26 april voordelig lid worden of hun abonnement verlengen in de voorverkoop. De vereniging heeft de ledenstop dit jaar verruimd van 8.000 tot 8500 leden. Het aantal aanmeldingen loopt snel op, maar de vereniging denkt alle gegadigden een plekje te kunnen geven.

Activiteiten 

Tijdens de openingsdag is er van alles te doen. Voor de eerste zwemmers zijn er oranje soesjes, er is live muziek van het bekende Zwolse duo Henk&Mick, een springkussen en allerlei andere activiteiten voor jong en oud in en rondom het bad. 

Abonnementen ophalen

Op donderdag 25 april van 16 tot 18 uur kunnen nieuwe leden hun abonnement komen ophalen in het bad. Dit voorkomt dat zwemmers bij mooi weer in een lange rij wachtende leden terechtkomen. 

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument dat stamt uit 1933 en is ontworpen door architect J.G. Wiebenga in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het bad wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 4 tot 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden leden en vrijwilligers het bad met elkaar, al meer dan 32 jaar lang.

Gerard Meijeringh