Nog vier duels en dat zit de carrière erop voor Bram van Polen.
Nog vier duels en dat zit de carrière erop voor Bram van Polen. Archieffoto: Hans Smit

Bram van Polen vindt het genoeg geweest

· leestijd 1 minuut Sport


PEC ZWOLLE - Clubicoon Bram van Polen (38) zet volgende maand een punt achter zijn imposante loopbaan. Na achttien jaar en zeventien seizoenen PEC Zwolle heeft hét voorbeeld van clubliefde besloten om na meer dan 500 wedstrijden voor zijn club te stoppen met voetballen.

Bram van Polen kwam in 2007 op 21-jarige leeftijd in Zwolle terecht en maakte met zijn club alles mee. In 2012 promoveerde hij met FC Zwolle naar de Eredivisie, om twee jaar later als aanvoerder het absolute hoogtepunt van de club mee te maken. Met zijn doelpunt, de 5-1 in de bekerfinale tegen Ajax, staat Van Polen voor altijd als doelpuntenmaker in de meest historische wedstrijd uit de clubgeschiedenis in de boeken.
Datzelfde jaar mocht Van Polen ook de Johan Cruijff Schaal omhooghouden na wederom een zege op landskampioen Ajax en was hij de aanvoerder van het team dat het clubdebuut maakte in Europa tijdens het tweeluik met Sparta Praag.

Na ruim 500 wedstrijden speelt Van Polen in de slotwedstrijd van het huidige seizoen thuis tegen FC Twente voor het laatst in het PEC Zwolle-shirt.
Bram van Polen: “Al achttien jaar rijd ik van Harderwijk naar Zwolle, naar mijn tweede thuis. Achttien jaar waarin ik echt alles heb gegeven. Aan die achttien jaar als voetballer komt nu een einde. Ik ga nog een paar wedstrijden alles geven en dan zit het erop.”

Voorrecht

“Ik stop als voetballer van PEC Zwolle. Het besef komt steeds meer. Nooit meer voetballen in een vol stadion. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen. Ik heb genoten van iedere keer dat ik op het veld mocht staan. En tuurlijk hebben we onze ups en downs gehad, maar het was iedere keer weer een voorrecht om dit prachtige shirt aan te mogen trekken en te voetballen voor onze club.”

“Als klein jochie droomde ik ervan om profvoetballer te worden. En voor mij is die droom nog zoveel mooier geworden. Ik heb mogen voetballen voor mijn eigen club. Een club die in alles bij mij past. Maar voor mij, maken de mensen de club. Ik wil dan ook iedereen die in wat voor hoedanigheid heeft bijgedragen aan mijn carrière, ontzettend bedanken. Ik ben van deze mooie club gaan houden. Dit is onze club en dit is de mooiste club van allemaal. Deze liefde is voor altijd.”

Inmiddels is er ook een afscheidsvideo verschenen.