Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Exclusieve Fraterhuis Academie over ‘Minsky ontdekt Minsky’

· leestijd 1 minuut Algemeen


ZWOLLE - In Filmtheater Fraterhuis vindt zaterdag 4 maart van 11.00 tot 13.15 uur een exclusieveFraterhuis Academie plaats met de vertoning van de documentaire ‘Minsky ontdekt Minsky’. Dit wordt ingeleid door filmmaker Bert van Oudenaren en hoofdrolspeler Irina Minsky.
De documentaire ‘Minsky ontdekt Minsky’ beschrijft de zoektocht van Irina Minsky naar de muziekvan haar in 1988 overleden echtgenoot Michael Minsky (1918-1988). Dit groeide uit tot eenwereldwijd muziekproject en resulteerde in een muzikaal tijdsbeeld van Russische en Oekraïensemuziek. Hierin werden ook vele verloren gewaande opnamen meegenomen van Russischekerkmuziek, het ‘Original Don Cossack Choir Serge Jaroff’ en het ‘Oekraïense Banduristen Koor’, waarin bariton Michael Minsky een toonaangevende rol speelde.
Documentairemaker Bert van Oudenaren en de in Zwolle woonachtige hoofdrolspeler Irina Minskyzijn aanwezig en verzorgen voorafgaand aan de vertoning een inleiding. Aan bod komen anderehoe en waarom de zoektocht naar de muziek van Michael Minsky is begonnen, hoe het ideeontstond om een documentaire te maken over Irina Minsky en hoe het uitdagende maakprocesvan de documentaire is verlopen.
De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop alsvoorafgaand aan de activiteit.
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- enbuitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college tekomen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges wordendoorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Afbeelding

Gerard Meijeringh