Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Meander Vocaal zingt op kerstavond

Cultuur

ZWOLLE - De negentig scholieren van het schoolkoor ‘Meander Vocaal’ zingen op kerstavond 24 december een kerstnummer namens het Meander College.

Als vanzelfsprekend is dit niet een gewoon concert, alhoewel de koorleden zich wel hebben voorbereid op het traditionele Meander Kerstconcert in de Plantagekerk. Bij het ingaan van de tweede lockdown hebben beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen de moed verzameld om één stuk van het huidige kerstrepertoire toch online met het publiek te delen. Dit gebeurt op kerstavond om 19.00 uur via de social mediakanalen van het koor en het Meander College.

Het schoolkoor ligt door de maatregelen al zo’n twee maanden stil en ook de traditionele kerstconcerten zijn dit jaar geannuleerd. De negentig leerlingen met het examenvak muziek zingen normaliter wekelijks in het schoolkoor omdat dit op het Meander College een essentieel onderdeel is van de muzikale ontwikkeling. Vanwege de traditionele kerstconcerten is in september vol goede moed begonnen met de voorbereidingen en is een aantal stukken al ingestudeerd. Helaas maakten de maatregelen zingen onmogelijk, dus zijn de concerten een jaar uitgesteld.

Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34
Afbeelding
Tussenland intiem feest van theater, rootsmuziek en storytelling Algemeen 31 mei, 15:35
Afbeelding
ZAC-aanvalster Alieke Kale kijkt tevreden terug, maar wil meer Sport 31 mei, 14:35