Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vincent Corjanus kondigt eerste poëziepop-album aan

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Drama & Avontuur is het nieuwe album van dichter en muzikant Vincent Corjanus. Hij brengt een compleet nieuw genre: poëziepop, gedichten op muziek. Op 29 oktober verschijnt het album op cd en op Spotify. 

De liedjes zijn opgenomen in zijn thuisstudio in Zwolle en op het Waddeneiland Terschelling. De poëziepopper trapt zijn tour op 17 oktober af in Nijkerk. ‘Drama & Avontuur’ is het langverwachte album van multi-talent Corjanus. De afgelopen jaren nam hij meer dan zestig liedjes op in zijn thuisstudio en op Terschelling. Dit album is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ drukken een harde stempel op zijn generatie. De tijdsgeest wordt gevangen genomen en vrijgelaten. Hoewel de muzikant experimenteert met verschillende muziekstijlen is ‘Drama & Avontuur’ een echte poëziepop-plaat.

Liedjes

Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van tien jaar Vincent Corjanus op de planken: tien jaar rock-‘n-roll, tien jaar vallen en opstaan én tien jaar lang het onderspit delven. Het was voor Corjanus een periode van nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven. Het zorgt er volgens hem voor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Hij is daarbij geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis: poëtisch, rauw en teder.

Feestje

“Ik ben bijzonder blij dat ik eindelijk mijn eerste echte album met jullie kan delen”, aldus Corjanus. “Het opnemen voelde eigenlijk niet als werken. Het was juist ontzettend leuk en leerzaam om te doen: experimenten, de liedjes een nieuw thuis geven. Met name het opnemen op Terschelling was een geweldig feestje. En nu zijn ook jullie uitgenodigd.” De cd is al te bestellen via www.vincentcorjanus.nl. Daarnaast verscheen op 24 september de nieuwe single ‘Alles Wat Ik Had’. Het liedje is vanaf nu te beluisteren via Spotify:https://open.spotify.com/track/20Tjj1j1cSx6W2GGyDTxiN?si=7a5dcb972a474ca2

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden