Annet van der Kamp met het 'Dieren ABC'.
Annet van der Kamp met het 'Dieren ABC'. Eigen foto

Annet van der Kamp presenteert ‘Dieren ABC’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp presenteert en signeert haar eerste prentenboek ‘Dieren ABC’ vier keer in Zwolle.

Dat gebeurt donderdag 9 en woensdag 15 en 22 december van 15.00 tot 17.00 uur in haar atelier aan de Bergkloosterweg 44/46. Zaterdag 11 december is er om 15.00 uur een presentatie en signeersessie in Waanders in de Broeren Zwolle.

“Het Dieren ABC is een humoristisch prentenboek voor jong en oud”, zegt Annet van der Kamp. “Elke pagina verrast met een verborgen letter, een pentekening van een dier en een tekst die op originele wijze is vormgegeven. Alle letters van het alfabet zijn op speelde wijze verstopt in de dierentekeningen. Van de A = van Aapje tot de Z = van Zee(bra)paardje. De vaak rijmende teksten en woordspelingen vormen een eenheid met de heldere pentekeningen. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zullen de humor, de schoonheid en creativiteit in dit boek zeker waarderen, dat ook geschikt is als voorleesboek.”

Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp is geboren in Meppel (1959) en afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ in Kampen (1984). Na haar studie heeft ze zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Zij werkt al jaren in opdracht van Scala Centrum voor de Kunsten als docent kunsteducatie in het basisonderwijs. Vanaf 2011 verzorgt zij onder meer lessen illustratie voor kinderen in de gemeente Staphorst. Dit jaar maakte zij samen met de leerlingen een Dieren ABC en zo is het idee ontstaan voor haar eigen prentenboek.

Het prentenboek Dieren ABC wordt in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen via www.artkamp.nl maar ook te koop bij de Zwolse boekhandels.

Afbeelding
Frank Blueka speelt voor Internationale Schakelklas Landstede Algemeen 29 jan, 15:42
Afbeelding
Zwollenaren eten gezond en bewust door de tassen van KOOK-OOK Algemeen 29 jan, 11:33
Afbeelding
Christelijke tussenjaren organiseren eerste Christelijke Tussenjaarbeurs Algemeen 28 jan, 16:22