Afbeelding
Foto: Eigen foto

Fraterhuis Academie over fotografie door Michiel Knaven

Cultuur

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 5 februari van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van de schoonheid van het moment.

Fotograaf Michiel Knaven neemt de deelnemers met fragmenten uit films, fotografie, muziek en beeldende kunst mee op een persoonlijke reis langs momenten in de kunsten die voor hem cruciaal zijn: vanaf begin twintigste eeuw tot heden. 


Moment
Het moment van fotograferen. Het moment van zien of van ontdekken. Het verrassende moment en de ontmoeting als moment van verandering. Al deze gebeurtenissen zijn volgens Knaven momenten van schoonheid en vaak een moment van inzicht. “Ze veranderen je manier van kijken of je manier van denken.” De fragmenten uit films, fotografie, muziek en beeldende kunst combineert hij met voorbeelden uit zijn eigen werk. Knaven is beeldend kunstenaar, fotograaf en violist. Hij verzorgt cursussen bij het Centrum voor de Fotografie in Zwolle.

Kaarten
Vrienden van Filmtheater Fraterhuis betalen 10 euro voor deelname; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop via www.filmtheaterfraterhuis.nl of aan de kassabalie van het Fraterhuis, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.