André Waardenburg.
André Waardenburg. Eigen foto

Fraterhuis Academie door NRC-journalist André Waardenburg

Ingezonden

ZWOLLE - Fraterhuis Academie  gaat  zaterdag 11 december van 11.00 tot 13.00 uur over honderd jaar film. Filmcriticus voor NRC Handelsblad André Waardenburg neemt de bezoekers mee op zijn persoonlijke reis door de filmgeschiedenis aan de hand van zijn favoriete fragmenten.

André Waardenburg studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de UvA, met filmgeschiedenis als specialisatie. Hij werkte vijf jaar voor de UvA als docent en werd daarna hoofdredacteur van het filmblad Skrien (2000-2008) en filmcriticus voor NRC Handelsblad (sinds 2000). In dit college neemt hij de bezoekers mee op zijn persoonlijke reis door de filmgeschiedenis aan de hand van zijn favoriete fragmenten, met voor elk decennium één film. Hij licht zijn keuze toe en besteedt aandacht aan de filmhistorische context: genres, stromingen, filmtechnologie, ideologie. Maar het draait vooral om de vraag: waarom zijn deze films (nog steeds) zo mooi, amuseren of ontroeren ze?


Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.