Afbeelding
Foto: Tamar Ottink

‘Dokter Aarsman’ spreekt in Filmtheater Fraterhuis

Cultuur

ZWOLLE - Fotojournalist en schrijver Hans Aarsman is op zaterdag 12 februari van 11.00 tot 13.00 uur te gast bij de Fraterhuis Academie met zijn college Dokter Aarsman. Deelnemers gaan met hem mee op speurtocht langs enerverende ontdekkingen uit het verleden en heden.

Aarsmans (1951) bezigheden laten zich het beste omschrijven als veldwerk: observeren, fotograferen, tellen en meten. Zijn fotografische werk is diverse keren te zien geweest in het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2004 heeft hij op donderdag een rubriek in de Volkskrant: ‘Aarsman Collectie’. Daarin hangt hij als een detective met een loep boven foto’s.

Vondsten

Aarsman: “Ik mag graag dingen uitpluizen die nergens op lijken te slaan. Dingen die pas ergens op slaan, als je om ze he´e´n kijkt. Als je dat eenmaal kan, is het leven een constante stroom van ontdekkingen. En dan die ontdekkingen tot een geheel smeden, een theorie, een idee, een inzicht. Dat is het mooiste. Gaat niet op bestelling, maar één ding werkt zeker: je vondsten zo onder woorden brengen dat je samen met het publiek een ochtend vol humor en verrassingen hebt. Dan kom je gegarandeerd gierend van de nieuwe ideeën thuis.”

Kaarten
Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 voor hun deelname; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop op www.filmtheaterfraterhuis.nl of aan de kassabalie, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 21 uur geleden