Zomerse Fraterhuis Academie over komedie

Partnerbijdrages

BINNENSTAD - Een incidentele zomereditie van de Fraterhuis Academie staat gepland voor zaterdag 11 juli. Filmdocent Constant Hoogenbosch besteedt in zijn college aandacht aan komedies door de jaren heen.

?Een zomerse lezing over de romantische komedie waarbij een gulle lach is gegarandeerd?, aldus de organisatie.

?De komedie speelt vanaf de begindagen van de cinema een niet te onderschatten rol. Ook anno 2015 bestaat het filmaanbod voor een groot deel uit komedies. De filmkomedie is er in veel verschillende vormen en net als over smaak valt over humor niet te twisten. Verbale grappen, slapstick, sitcoms en romcoms; docent Constant Hoogenbosch neemt de komedie in al zijn verschijningsvormen op de korrel. Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Vanuit het Filmpers- en Communicatiebureau Movie Machine is hij werkzaam als filmcriticus, en verzorgt hij onder andere lezingen, inleidingen en nabesprekingen bij films.?

De Fraterhuis Academie van 11 juli duurt van 11.00 tot 14.00 uur.  Kaarten kosten 10 euro voor ?Vrienden en studenten'. Anderen betalen 15 euro.