Afbeelding
Aangeleverd

Een voordelige auto huren in Spanje

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Spanje is een populair vakantieland onder Nederlanders. Vrijwel iedere zomer trekt een groot aantal landgenoten weer naar dit Zuid-Europese land om vakantie te vieren. Veel mensen gaan naar de Spaanse Costa’s. Begrijpelijk, want hier kun je in de zomer doorgaans genieten van zon, zee en strand. Toch zijn er genoeg mensen die tijdens hun vakantie niet alleen maar aan het strand of het zwembad willen liggen. Ben je met het vliegtuig? Dan denk je misschien dat het lastig is om de omgeving te verkennen. Toch is dit niet het geval. Nee, want je kunt namelijk een auto huren in Spanje. In deze tekst helpen wij jou om een voordelige huurauto in Spanje te vinden.

Waarom een auto huren in Spanje?
Ga je al sinds jaar en dag met het vliegtuig op vakantie en heb je nog nooit een auto gehuurd op de vakantiebestemming? Dan zie je mogelijk niet in waarom je dit nu wel zou doen. Toch moet je weten dat een auto huren in Spanje de nodige voordelen met zich meebrengt. Allereerst kun je een huurauto in Spanje vaak ophalen op het vliegveld waar je aankomt. Dit betekent dat je direct met het voertuig naar jouw accommodatie kunt rijden. Je hoeft hierdoor niet met allerlei andere toeristen in een bus die langs verschillende hotels en appartementencomplexen rijdt. Jouw vakantie kan hierdoor een stuk eerder beginnen.

Een tweede voordeel van autohuur in Spanje is dat je kunt gaan en staan waar jij wilt. Je bent namelijk nergens van afhankelijk als je een auto huurt. Bedenk je in de ochtend dat je vandaag naar één van de omliggende plaatsen wilt? Of wil je een bezienswaardigheid in de buurt bezoeken? Dan stap je in de auto en rijd je erheen. Zonder huurauto is dit wel mogelijk, maar dan ben je afhankelijk van anderen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je met de bus gaat. Je zit dan namelijk vast aan bepaalde tijden.

Tot slot kan jouw vakantie een stuk goedkoper worden als je kiest voor autohuur in Spanje. Dit is overigens alleen het geval als je van plan bent om veel van de omgeving te bekijken. Huur je geen auto? Dan moet je telkens met het openbaar vervoer of met de taxi. Voor een ritje met de bus of de taxi betaal je geld. Dit is vaak maar een klein bedrag per keer. Toch lopen de kosten hoog op als je regelmatig met de bus of taxi gaat. Onderaan de streep kan een auto huren in Spanje hierdoor een stuk goedkoper zijn.

Tips voor voordelige autohuur in Spanje
Je weet inmiddels wat de voordelen van autohuur in Spanje zijn. Hierdoor wil je mogelijk ook wel een auto huren in Spanje. Wanneer je zoekt naar een huurauto in dit Zuid-Europese land, ontdek je al snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Veel mensen hebben geen zin om al te veel tijd en moeite te steken in het vinden van een geschikte huurauto in Spanje. Toch raden wij je niet aan om de eerste de beste auto te huren. Hier krijg je mogelijk spijt van. Om dit te voorkomen, zetten wij hieronder 3 tips voor autohuur in Spanje op een rijtje.

1) Beperk onvoorziene kosten tot een minimum
Bij de huurprijs van een auto zit vaak ook een verzekering in. Veel mensen denken daarom dat schade gedekt wordt als er iets gebeurt. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Hierdoor kun je bij sommige verhuurbedrijven te maken krijgen met onvoorziene kosten. Uiteraard zit je hier niet op te wachten. Kies er daarom voor om een auto in Spanje te huren bij een bedrijf dat werkt volgens een all-inclusive formule. In dat geval hoef je niet bang te zijn voor onvoorziene kosten bij Autohuur in Spanje.

2) Informeer naar de brandstofregeling
Als je voordelig een auto wilt huren in Spanje, raden wij je aan naar de brandstofregeling te informeren. De meeste bedrijven verhuren een auto tegenwoordig via de regeling ‘vol ophalen, vol inleveren’. Bij deze regeling is de tank van de auto vol als je de sleutel krijgt. Je moet bovendien voor een volle tank zorgen als je de sleutel weer inlevert. Er zijn ook bedrijven die werken volgens de regeling ‘vol ophalen, leeg inleveren’. Dit lijkt ideaal, maar het kost je vaak flink meer geld. Een verhuurbedrijf brengt namelijk een aanzienlijk bedrag in rekening voor de tankbeurt. Je bent vaak een stuk goedkoper uit als je de tank van de auto zelf volgooit voordat je de huurauto inlevert.

3) Huur een auto altijd voor vertrek
Wil je een auto huren in Spanje? Doe dit dan altijd voordat je vertrekt. Op de luchthaven zelf kun je weliswaar ook auto’s huren, maar hier betaal je de hoofdprijs voor. Dit is niet het geval als je de auto al voor vertrek huurt. Vergeet in dat geval niet om verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek je nog sites om te vergelijken? Kijk dan eens op Goedkoperautohuur.nl/spanje of https://goautos.be/auto-huren/spanje/. Deze sites helpen jou om het aanbod van meer dan 1600 aanbieders van autoverhuur met elkaar te vergelijken. Hierdoor slaag je er altijd in om een voordelige huurauto in Spanje te vinden.