Afbeelding
Aangeleverd

Hoe interessant is een Bitcoin investering?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De afgelopen periode zijn veel mensen op zoek gegaan naar mogelijkheden om hun spaargeld op een rendabele manier te investeren. De traditionele financiële markt laat hierin immers een flinke steek vallen. Er wordt tegenwoordig een negatief rentepercentage gevraagd. Met betrekking tot het doen van investeringen zijn er veel keuzemogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan een investering in vastgoed of het betreden van de aandelen beurs maar ook een investering in Bitcoins behoort tot de mogelijkheden. Dit roept de vraag op hoe interessant een Bitcoin investering is. Het is vrij eenvoudig om te kijken naar de cijfers van 2021 om een antwoord op deze vraag te geven maar hiermee ben je er uiteraard nog niet.

Minder goede investeringen van het afgelopen jaar 

Zoals al in de introductie van deze tekst aangegeven is het goed om te kijken wat de beste investering van 2021 was. Deze cijfers brengen je al flink in de richting van de keuze die je in 2022 het beste kunt maken. Als we kijken naar op het oog interessante materiële zaken om in te investeren, komen we al snel op zaken als een goede door sigaren en uitstekende whisky uit. Hoewel dit ambitieuze keuzes lijken, pakt dit in de praktijk minder goed uit. In 2021 leverden deze investeringen niet of nauwelijks iets op. De investering in vastgoed is altijd interessant mits de prijsstelling in deze sector dit ook toelaat. In deze periode is dat uiteraard niet het geval. 

Wat was de beste investering van 2021?

Het bovenstaande brengt ons al snel op investeringen in de Amsterdamse AEX-index of in Non Fungible Tokens. Deze laatste optie is zeer interessant mits je over een echt uniek digitaal verzamelobject beschikt en dat is vaak niet het geval. Een investering in de Amsterdamse AEX-index werd hierdoor al snel een betere keuze want dit leverde een rendement op van 26,5%. Hoewel dit laatst genoemde percentage zeker geen slecht rendement is, is er sprake van een overtreffende trap. De beste investering van 2021 bleken immers de Bitcoins die in een jaar tijd maar liefst 75% meer opleverden!

Is een Bitcoin investering ook dit jaar interessant?

Op de vraag of een Bitcoin investering ook dit jaar interessant is, is lastig een antwoord te formuleren. Een van de kenmerkende karaktereigenschappen van de cryptomarkt is het volatiele karakter. Dit wil zeggen dat de Bitcoin koersen enorm snel en op een significante manier, kunnen veranderen. Een investering in Bitcoins kan nog altijd zeer interessant zijn maar een van de vereisten hiervan is dat de koersen met grote regelmaat (lees: continue) in de gaten gehouden wordt. Behoort dit niet tot de mogelijkheden? Overweeg dan een geavanceerde trading bot zoals Bitcoin Prime of een handelsrobot die beschikbaar wordt gesteld door de exchange.