Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Feestelijk thuis tafelen met proefzwolle

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Nog geen plannen gemaakt voor de komende kerstdagen? Niet getreurd want zeven Zwolse bedrijven slaan de handen ineen en komen met een smakelijk initiatief: ProefZwolle.

Woordvoerder Martin Rienstra van restaurant de Zoete Inval vertelt maar al te graag over dit nieuwe Zwolse initiatief om de feestdagen ‘lekker’ thuis door te brengen waarbij en passant de horeca een hart onder de riem wordt gestoken.

Kansen

Of de nood hoog is? Liever praat Rienstra over kansen, wat wel kan en waarmee je ook gasten kunt bereiken. Een positieve insteek, zoals veel horecaondernemers in deze barre coronatijden het achterste van hun creatieve tong laten zien. Immers, er is een pandemie maar samen verbinden verlicht een moeilijke periode. “Niets doen is voor ons geen optie. Dan sta je stil. Liever kijken wij gezamenlijk naar onze gasten, hoe kunnen wij hen met ons product bereiken. Zo ontstaan er veel initiatieven. Dat op zich is al uniek. En veel ideeën blijken over draagkracht te beschikken. Met ProefZwolle verbinden wij horecaondernemers – plus de Sligro – op een manier waarbij de gast zelf het menu samenstelt. Dit innovatieve idee is geïnitieerd door kok Angelo van La Stalla.”

Menu

“In het kort werkt het zo: men bestelt het voorgerecht bij het ene restaurant, het hoofdgerecht bij een ander restaurant om vervolgens het dessert bij weer een ander restaurant te bestellen. Op die manier stelt de gast een menu samen, geselecteerd uit de deelnemende restaurants. Voor een drankje wordt een speciaal bierpakket van café de Gezelligheid aangeboden terwijl Sligro Zwolle wijnpakketten in drie prijscategorieën heeft samengesteld. Kortom, Zwolse bedrijven die in elkaars verlengde de gast thuis een exclusief diner aanbieden. Alle menu’s worden door de chefs van de deelnemende restaurants zo voorbereid dat men thuis alleen maar even de oven hoeft te gebruiken. Met een sausje erbij wordt het dineren zonder zorgen.”

Tafelgemak

Om ProefZwolle te kunnen opstarten biedt het ZwolleFonds financiën om die start te kunnen maken. Voor dit initiatief is een speciaal banknummer ingesteld dat onder beheer van het ZwolleFonds komt. Rienstra: “er zijn geen afdrachten aan derden, de volledige opbrengst wordt naar ratio van de bestelde gerechten overgemaakt aan de desbetreffende ondernemer. Wel betrekken wij de Herberg binnen dit initiatief voor een donatie. Na het vele brainstormen tussen alle deelnemers denken wij deze samenwerking ook in het nieuwe jaar een vervolg te kunnen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Valentijnsdag, Pasen en Moederdag. Eerst maar eens de komende feestdagen onze gasten van tafelgemak voorzien. Namens alle deelnemers wensen wij iedereen vast hele fijne en gezonde feestdagen.” (PdJ)

www.proefzwolle.com

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden