Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gehoord onder de Sassenpoort

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

ZWOLLE - En, wat hoorde de redactie van Rondje Swolle afgelopen week onder de Sassenpoort? Milton, Brood en de nachtburgemeester komen voorbij.

Twee matineevoorstellingen Eric Milton & Friends. In de aanloop naar de feestdagen vindt er in de kapel van het Rooms Katholiek Kerkhof Zwolle – Bisschop Willebrandlaan 62 – een uniek concert plaats met tenor Eric Milton. Ook nu laat Milton zich omringen door zijn muzikale vrienden Rik Jan Schilder (piano/toetsenist), Riske van der Staak (cellist) en Maike Gerritsen (viool). Het event ‘CLASSIC SONGS” wordt gehouden op zaterdag 11 december 2021 en wel met twee matineevoorstellingen: 14.15 uur en 16.00 uur. Kaartverkoop voor dit concert, inclusief koffie/thee, start binnenkort via de site www.ericmilton.nl.

Nachtburgemeester tagt voor goede verlichting. Samen met Janka Walvis, wijkagent Zwolle-Zuid, en jeugdleden van de voetbalclub Z.A.Cheeft onze Nachtburgemeester Jeroen van Doornik tags op het wegdek gespoten. “Omdat ik het heel belangrijk vind dat de jonge voetballertjes veilig op hun fiets in de wintertijd naar huis gaan. Ik ben de Nachtburgemeester, vind de nacht eigenlijk het mooiste wat er is, maar veiligheid staat ook bij mij voorop.” Woorden waarmee de wijkagent het helemaal eens is. “Fietsen in het donker, dan zien automobilisten jou niet. Om ongelukken te voorkomen, heb jij goed licht waarmee je gezien kunt worden.” Dennis Holterman, voorzitter van Z.A.C., keek op afstand toe hoe zijn jeugd met sjablonen en spuitbussen tags bij diverse ruimtes rond de fietsenstalling spoten. De actie van de Nachtburgemeester c.s. werd mede mogelijk gemaakt door Bart de Fietsenmaker en fietsenmaker Henk Gerrits in de Assendorperstraat. Uiteraard deed de Nachtburgemeester, in het verleden was hij ook betrokken bij fietsverlichting voor kroeggangers, volop mee met deze spuitactie.

75E geboortedag Brood. Driekwart eeuw, dat zou hij zijn geworden ware het niet dat….afijn, Herman Brood. Fotograaf en vriend Gerard Wessel heeft uit zijn unieke verzameling Broodfoto’s en hilarische verhalen een boek samengesteld dat vorige week vrijdag in een vol HB Museum werd gepresenteerd. ‘BROOD & Gerard Wessel’ zo luidt de titel en kopers van het eerste uur kregen een door Wessel gesigneerd boek. Het Brood museum heeft over belangstelling overigens niet te klagen. Afgelopen zaterdag fungeerde het museum als eind eindpunt in het tv-programma ‘Sterren op het doek’, gepresenteerd door ons aller Eus met in de hoofdrol Johan Derksen. Rondje Swolle keek vrijdag mee, nam een drankje en genoot van de laatste dag dat er zonder mondkapje gewinkeld kon worden.

Open Ton wordt Besloten Ton. Uitzending 11 november vanwege corona gaat niet door bij Blocks; wel livestream op 9 december.

Afbeelding
Afbeelding