Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gehoord onder de Sassenpoort in Zwolle

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

ZWOLLE – Wat kwam de redactie van Rondje Swolle deze week weer ter ore onder de Sassenpoort?

Wereld Sushidag. Vrijdag 18 juni 2021 staat in het teken van twee, culinaire lekkernijen: het is zowel de Dag van de Duurzame Gastronomie en Werelddag van de Sushi. Dat je ’t weet, en misschien ook wel eet.

De Zaak mag weer. Met een alleraardigste promo ‘mogen we alweer?’ rekent De Zaak – je weet wel, de band van ‘u vraagt, wij draaien’ – af met corona. Een live muziekloos tijdperk gaat de geschiedenisboeken in en voor Joost Vonk, Karel Schepers en Sjoerd de Vries de hoogste tijd om weer wat sfeer in de maatschappij te brengen. “Laten we wel zijn, 2020 was geen topjaar”, aldus een understatement van het trio. Om alvast in betere sferen te komen, surf naar YouTube en bekijk hoe De Zaak jou meeneemt naar het nieuwe normaal. Of toch het oude? Dit jaar bestaat de band tien jaar: feest.

Wezenland Picknick. Een volle picknickmand (gemaakt door Park Paviljoen de Wezenlanden), een mooi park en lekkere achtergrondmuziek met leuke picknick spelletjes, dat is in het kort de formule van next-level picknicken in Park de Wezenlanden. De eerste editie van 2021 viel in het water, desondanks veel animo want onder een plu-tje is het ook heerlijk vertoeven, de komende edities staan geprogrammeerd voor zondag 27 juni 2021 en zondag 25 juli 2021. Reserveren wel zo verstandig: info www.depicknicktuin.com/zwolle.

Denkend aan die lekkere Zwolse mosterd. Janny van der Heijden van Denkend aan Nederland en Heel Holland Bakt was op bezoek in Zwolle en op het fraaie terras aan de Zwolse gracht van café ’t Beugeltje werd zij helemaal op de hoogte gebracht van de Zwolse mosterd. De culinaire publicist en presentatrice nam alle tijd voor deze Zwolse lekkernij en werd getrakteerd op een rondje bitterballen. Voor wie meer over dit item wil weten en zien, houd Denkend aan Holland komend najaar in de gaten.

Business gezellig bij Focus. Van maandag tot vrijdag is er bij RTV Focus van 12.00 tot 14.00 uur radio-lunchen. Zo is er op donderdag vanuit studio Stadkamer ‘praten over en met’ ondernemende Zwollenaren en Zwolse Ondernemers. Martin van der Hooft presenteert en interviewt terzijde gestaan door de Zwolse dj Hans Stroeve die het muzikale deel voor zijn rekening neemt. Afgelopen donderdag mocht Rondje Swolle bij monde van Peter de Jong (zie foto, geflankeerd door Stroeve en onze Nachtburgemeester Jeroen van Doornik) aanschuiven om over het meest bekende Rondje van Zwolle te vertellen, maar ook om zijn mediale levensloop eens onder de loupe te nemen. De Jong had graag nog meer willen vertellen maar een uurtje bijkletsen en luisteren naar De Jong’s vijf favoriete songs – waaronder ‘the sound of silence’ van Disturbed – en Stroeve en Van Doornik namen het radiostokje weer over met hun heerlijk ontregelende middagradio.

McMelanie wordt ZZP-er. Na een dienstverband van ruim een decennium bij de Mc’s Heerde, Kampen en Zwolle, gaat Melanie van Riel haar baan als marketing & communicatiemanager verruilen voor iets nieuws, anders gezegd, iets zelfstandigs. Van Riel wordt ZZP-er en gaat als zelfstandige verder op het gebied van (local) branding, marketing en communicatie. “Deze stap had ik altijd al in mijn hoofd zitten en nu ga ik het gewoon doen”, aldus Van Riel die met een klein beetje pijn in haar hart afscheid neemt. Maandag 28 juni aanstaande wordt haar laatste McWerkdag. Haar opvolgster bij de Mc’s is Isa Wensink en binnenkort op Rondje Swolle een introductie van deze ‘enthousiaste collega’, zoals Van Riel haar omschrijft. Wij wensen Melanie – op bijgaande foto middenin tussen Jan Stappenbeld en winnaars van de Stapperazzi Spleetsluiter Bokaal - veel succes en zullen haar ongetwijfeld weer tegenkomen.

Oranjestraat Zwolle. Best gek eigenlijk dat Zwolle geen Oranjestraat, wel een Oranjeriestraat, heeft. Maar, als er op EK of WK niveau gevoetbald wordt en WÈ zijn er bij, dan transformeren straten vanzelf in Oranjestraten. Zoals de Zonnebloemstraat in Zwolle, mijn oude wijkje en nog steeds zonnig gezellig.

TOEDELS!.....en hopelijk heel veel Oranje 1-5-3-2 voetbalplezier!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding