Be Quick '28 - WVF
Be Quick '28 - WVF Foto: Pedro Sluiter

Be Quick zegeviert tegen niet slagvaardig WVF

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

AMATEURVOETBAL - Be Quick ’28 heeft zaterdag de derby tegen WVF met 2-0 gewonnen. Een geflatteerde uitslag. WVF kreeg na rust genoeg kansen, maar verzuimde om toe te slaan.

Be Quick verscheen met een jong team aan de aftrap. Daniël Malnosky en Jarno van Essen maakten hun debuut in de hoofdmacht. Dezelfde van Essen kende een droomdebuut. In de 11e minuut maakte hij de openingstreffer via een verwoestende uithaal. Joost Zweers verzuimde vervolgens om de gelijkmaker aan te tekenen. Vervolgens was Be Quick weer efficiënt. Silvinho Rhijn kopte raak uit een corner.

Na rust zocht WVF de aanval en zette het Be Quick onder druk. Veel leverde dat niet op. In het laatste kwartier kwam daar verandering in. WVF kreeg enkele goede kansen, maar de bal wilde er niet in.

En zo pakte Be Quick de eerste drie punten. “Na zo’n winstpartij is het altijd lekker wakker worden op zondag. We speelden met een heel jonge ploeg en twee debutanten. In de eerste helft ging het best aardig. In de tweede helft zette WVF ons onder druk en waren we alleen maar bezig met tegenhouden. We hebben te weinig gevoetbald. Maar het is mooi dat we als ploeg de nul hebben gehouden, al hebben we ook wel wat geluk gehad. Maar ik ben blij met de manier waarop de ploeg heeft gestreden. Of de uitslag terecht was? 2-2 had ook gekund, maar ik vond de overwinning niet onverdiend”, aldus Be Quick-trainer Edwin van Nijen. WVF-trainer Marcel van der Steege dacht daar anders over. “We hebben de punten laten liggen. Heel erg zonde. Maar soms kan het zo lopen dat je niet minder bent en toch met 2-0 verliest. Vorig seizoen zat het ons geregeld mee. Nu is dat wat minder. Maar de competitie is nog lang genoeg om boven te komen drijven. En er moet niets. WVF is een nuchtere vereniging. Er is wel de gezonde ambitie om te promoveren naar de eerste klasse, maar het is geen moeten. Per seizoen kijken we wat de mogelijkheden zijn. En pas midden in het seizoen kun je echt een inschatting maken. Maar kampioen worden, gaat dit seizoen zeker niet gebeuren. Daar is Quick 20 veel te sterk voor”, aldus Van der Steege, die nog even benadrukt dat het coronavirus zich kan ontpoppen als een belangrijke bepalende factor als er op bepaalde momenten spelers wegvallen bij ploegen door corona.

Van Nijen hoopt op een plek in de middenmoot met Be Quick. “We hebben fysiek nogal wat ingeleverd. Daar zijn jonge jongens voor teruggekomen. De eerste punten zijn binnen en dat is lekker. Of er druk op stond bij ons. Dat viel wel mee, maar je weet dat je met een jonge ploeg snel resultaat moet behalen. Ik heb eigenlijk nog onvoldoende zicht op de andere ploegen, maar ik hoop dat we in de middenmoot mee kunnen draaien.”

De competitie is nog lang genoeg om boven te komen drijven

Be Quick '28 - WVF
Be Quick '28 - WVF

Gerard Meijeringh