Typisch Jason Huisman: opkomen en een voorzet geven. Na negen seizoenen Berkum kiest hij voor iets nieuws.
Typisch Jason Huisman: opkomen en een voorzet geven. Na negen seizoenen Berkum kiest hij voor iets nieuws. Foto: Pedro Sluiter

Huisman verlaat Berkum na negen seizoenen

Sport

AMATEURVOETBAL

Na negen seizoenen neemt Jason Huisman afscheid van Berkum. De 31-jarige verdediger/middenvelder maakte de moeilijke keuze om zijn aflopende contract niet te verlengen.

“Berkum voelt als familie, het is heel moeilijk om afscheid te nemen van de plek waar ik mij thuis voel”, zei Huisman, die in 2012 overkwam van WHC Wezep. Huisman begon bij d’ Olde Veste ‘54 in Steenwijk alvorens hij een seizoen in het beloftenteam van Cambuur Leeuwarden voetbalde. Na een seizoen Be Quick ‘28 en twee seizoenen WHC speelde hij sinds 2012 meer dan 175 wedstrijden voor de hoofdmacht van Berkum. Een tijd met hoogte- en dieptepunten.

“De degradatie naar de eerste klasse was een teleurstellend jaar, maar dat wij in het seizoen 2016/2017 kampioen werden was fantastisch. Ook het seizoen daarna, toen we als promovendus op de tweede plek eindigden in de hoofdklasse, was magisch.” Wat Huisman zich van die jaargang vooral herinnert is het doelpunt dat hij maakte in de nacompetitie tegen SteDoCo. Dat was volgens hem ‘echt geweldig’. Berkum was destijds dichtbij promotie naar de Derde Divisie, maar verloor de beslissende wedstrijd via de strafschoppenreeks.

Het is nog niet duidelijk waar Huisman, die werkzaam is bij SportService Zwolle, volgend seizoen voetbalt. 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden