Marc (links) en Chris van der Meulen in actie voor Berkum.
Marc (links) en Chris van der Meulen in actie voor Berkum. Foto: Rainer Fröhlich

Clubiconen Chris en Marc van der Meulen gaan door bij Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

In een tijd van grote onzekerheid over de, verre en nabije, toekomst van het amateurvoetbal is er in ieder geval één ding dat onveranderd blijft: de broers Van der Meulen spelen in het eerste van Berkum. Van de hoofdselectie zijn Chris en Marc van der Meulen de eerste spelers die zich voor volgend seizoen verbinden aan de Zwolse hoofdklasser. 

Chris, die deze maand 37 jaar wordt, voelt zich naar eigen zeggen fit genoeg om er nog een jaar aan vast te plakken, en dat wordt dan zijn 21ste seizoen in de hoofdmacht. “Ik ben fitter dan ooit en ik heb nog niets aan snelheid ingeboet. We hebben een leuke groep, ik heb er nog steeds plezier en ik wil mijn carrière ook niet afsluiten met een afgebroken seizoen,” aldus de oudste van de voetbalbroers.

Het is dankzij de coronacrisis dat Chris nog niet gestopt is met voetbal. De veel scorende vleugelaanvaller kondigde aan het begin van het uiteindelijk afgebroken seizoen 2019/2020 aan dat hij ging stoppen omdat hij niet verder wilde afzakken. Hij vond het naar eigen zeggen ‘mooi geweest’. Nu plakt er hij toch voor de tweede keer een seizoen aan vast. 

Broer Marc is met zijn zeventiende seizoen (na de zomer) in het eerste ook een Berkum-icoon. De 32-jarige middenvelder en aanvoerder is al jaren een bepalende speler in het veld, die bovendien in alle linies inzetbaar is. 

Berkum hoopt dat het bijtekenen van de twee sterkhouders een positief signaal afgeeft naar de andere selectiespelers, die hun keuze voor volgend seizoen nog moeten maken.

De hoofdmacht van Berkum staat ook komend seizoen onder de technische leiding staan van Arno Hoekstra. De Friese oefenmeester tekende eerder al voor twee jaar bij tot medio 2022.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de competities in het amateurvoetbal worden hervat. Berkum ging prima van start in het seizoen 2020/2021 en stond na zes wedstrijden bovenaan toen de competitie werd stilgelegd, al had de concurrentie minder duels op de teller.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27