Voordat Faisel El Atioaui naar SVI ging, speelde hij ook al voor Dieze West, hier in 2017.
Voordat Faisel El Atioaui naar SVI ging, speelde hij ook al voor Dieze West, hier in 2017. Foto; Hans Smit

Opmerkelijke stap terug voor Lohman en El Atiaoui

Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Dani Lohman en Faisel El Atiaoui (foto) keren na dit seizoen terug bij Dieze West en doen daarmee een opmerkelijke stap terug, van de eerste naar de vierde klasse. 

De 28-jarige Lohman keerde vorig seizoen terug op de Zwolse velden na drie seizoenen in Meppel, bij MSC en Alcides. Daarvoor speelde de multifunctionele voetballer zes seizoenen voor Dieze West. Lohman begon bij SV Zwolle waar hij in 2010/2011 doorbrak in het eerste elftal.

De 26-jarige Faisel Atiaoui, een neefje van de al bij Dieze West spelende Nejim en Levi, vertrok in hetzelfde jaar als Lohman bij Dieze West. Hij heeft er straks vier seizoenen SVI opzitten, maar speelde er slechts twee. In die twee seizoenen maakte de aanvaller indruk, maar aan het begin van vorig seizoen sloeg het noodlot toe met een zware knieblessure opgelopen in de zaal. Hij kwam sindsdien niet meer in actie. Voordat El Etiaoui bij Dieze West belandde, speelde hij voor HFC Storica en CSV ‘28.

Lohman als El Atiaoui spelen ook samen in de zaal bij IFC Zwolle, dat uitkomt op het tweede landelijke niveau. Bij Dieze West worden ze herenigd met verschillende oud-ploeggenoten en met trainer Tom IJzerman, die tijdens hun eerste periode bij Dieze West nog in het veld stond.

SVI was dit seizoen sterk begonnen in de oostelijke eerste klasse D en stond na vier wedstrijden op de tweede plaats. Dieze West stond vierde na vier duels in 4D.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden