Edward Sijahailatua.
Edward Sijahailatua. Be Quick '28

Be Quick ‘28 houdt vast aan Sijahalatua als trainer vrouwen

Sport

AMATEURVOETBAL

Er is nauwelijks gespeeld dit seizoen en dus is er voor Be Quick ‘28 ook geen reden om niet door te gaan met Edward Sijahalatua als trainer van het eerste vrouwenelftal, dat uitkomt in de topklasse (het hoogste amateurniveau).

“Het blijft een mooie uitdaging”,  zegt de 49-jarige trainer, die afgelopen zomer begon bij Be Quick ‘28. “Ik kwam binnen op een moment dat er onrust was, maar er is goed gewerkt. Gelukkig kon ik terugvallen op een goede staf” zegt hij. Sijahalatua verwijst daarmee naar assistent-trainer Patrick Hijlkema, keeperstrainer Jan Wilting, verzorgster Dorien Regterink en assistent-grensrechter Bijong te Winkel.

Met Sijahalatua aan het roer werd de competitie na vier wedstrijden, twee keer winst en twee keer verlies, afgebroken. Trainen was alleen nog mogelijk in viertallen en later in tweetallen. “Met tweetallen trainen was te weinig, maar de trainingen met viertallen zijn heel goed verlopen. Intensief, maar we hebben goed aandacht kunnen besteden aan de verschillende linies. De meiden hebben het als positief ervaren.”

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden