Nico Einhaus op een training van HV Zwolle tijdens de voorbereiding op dit seizoen.
Nico Einhaus op een training van HV Zwolle tijdens de voorbereiding op dit seizoen. Foto: Pedro Sluiter

Handballers kijken uit naar alternatieve competitie

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Mark de Rooij)

HANDBAL

De handbalcompetitie in de zaal is definitief afgebroken. Het Nederlands Handbalverbond hoopt wel alternatieve competities in het leven te roepen, maar die beginnen op zijn vroegst pas op 10/11 april.

Dat er door de verlenging van de coronamaatregelen een streep is gezet door de competities en een daarbij behorende promotie/degradatieregeling, komt niet als een verrassing. “Ik had niet gedacht dat er nog iets mogelijk was. Die hoop was eind vorig jaar al vervlogen”, zegt Nico Einhaus, trainer van het eerste vrouwenteam van Travelbags/HV Zwolle, dat uitkomt in de hoofdklasse.

Het is niet duidelijk of de alternatieve competitie er één wordt in de zaal of in de buitenlucht (asfalt of zand). Einhaus ziet het hoe dan ook als een ‘langzame opstart richting het volgende seizoen’. “Een kans om weer wat wedstrijdritme op te doen. We liggen al sinds oktober stil.” De trainer baalt van het gebrek aan perspectief voor de zaalsporten en vreest dat dit de club ook leden gaat kosten. “Dat creëer je wel door deze situatie. Het is vervelend dat er geen alternatieven worden geboden. Dat vind ik zo jammer. Buitensporten mogen nog trainen in viertallen of tweetallen, maar in een zaal zijn de opties nul. Dat is wel zuur. Ik denk dat meer binnensportclubs met de handen in het haar zitten.”

Eerste seizoen

Einhaus gaat een dezer dagen met het bestuur om de tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een alternatieve competitie en om te praten over volgend seizoen. Bij hem is er in ieder geval de intentie om door te gaan. Einhaus is pas aan zijn eerste seizoen bezig in Zwolle. “Ik wil een jaar door. Ik heb nog niks kunnen laten zien, maar ik heb een goed gevoel bij die meiden. Het ligt er aan wat het bestuur wil.”

Waarnemend voorzitter Germo Grootenhuis geeft aan dat het de intentie is om met de huidige trainers (Einhaus van de vrouwen en Peter Born van de mannen) door te gaan. Het bestuur opereert momenteel als waarnemend na het aftreden van het oude bestuur op de ledenvergadering van 30 november. Voor 15 februari hoopt de club opvolgers te hebben gevonden, maar dat is tegenwoordig voor elke sportvereniging een uitdaging.

Zaalsporten

Ook de competities in het volleybal en het zaalkorfbal zijn vanwege een verlenging van de coronamaatregelen geschrapt, op het hoogste niveau na. Het handbal is daarop een uitzondering, daar is de eredivisie namelijk ook stilgelegd.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59