Schothans geeft uitleg aan de waterkant.
Schothans geeft uitleg aan de waterkant. Mark de Rooij

SWOL 1894 kan zich meten met ZVL, maar komt net tekort

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

WATERPOLO

Trainer Gerrit-Jan Schothans ziet SWOL 1894 goed voor de dag komen tegen ZVL-1886 Tetteroo en vindt dat op dit moment even belangrijker dan het resultaat. De waterpolovrouwen verliezen in zwembad De Vrolijkheid ook de laatste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen: 9-14.

Schothans weet dat zijn ploeg goede stappen zet op de training en ziet dat deze zaterdag ook vertaald naar de wedstrijd. “Ik ben daar heel tevreden over. Lang blijven we dichtbij. Bij twee goals achter krijgen we nog twee keer een grote kans. Die missen we en uiteindelijk lopen zij nog wat uit”, aldus Schothans. Mede door vier goals van Mieke van der Sloot kan SWOL de nummer zes van de eredivisie aardig bijbenen. Het knokt zich een paar keer goed terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord is toch weer duidelijk voor ZVL, met vanaf 9-11 drie goals op rij.

‘We zijn al blij dat we ons in fases kunnen meten. We komen nog wel iets tekort, ZVL heeft terecht gewonnen. Maar dit is een goede stap”, zegt Schothans, die met name op de trainingen de vooruitgang ziet. “Dan wil je dat ook graag terugzien in de wedstrijden. Dat lukt nog niet elke week, ook omdat je uiteindelijk verliest en dat zorgt niet voor vertrouwen. Maar vandaag was het geloof zeker aanwezig en dan zie je dat we een eind komen en een gelijkopgaand duel kunnen creëren.”  

Noordhuis terug?

Wellicht dat SWOL in de laatste twee duels weer kan beschikken over Judith Noordhuis, die net als Elsemieke Sevenich nog niet meedoet sinds de herstart van de eredivisie. Beide speelsters werken in de zorg en willen geen risico nemen, maar Noordhuis traint al wel weer een paar weken mee en is volgens Schothans inmiddels wel overtuigd van de veiligheid rondom trainingen en wedstrijden. “Elsemieke durft dat nog niet aan.”

Leuk weerzien

De volgende wedstrijd is een bijzondere voor Schothans, die met SWOL 1894 terugkeert bij de ploeg waar hij nationaal en Europees successen mee vierde, UZSC. Schothans vertrok vorig jaar uit Utrecht. “Leuk voor mij en voor SWOL weer goed in het leerproces, want dat is nog wel een paar niveautjes hoger.” Na die wedstrijd op 13 maart komt SWOL nog één keer in actie, op 27 maart tegen Polar Bears. Ook daar heeft Schothans een verleden, net zoals Mieke van der Sloot. 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden