Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle.
Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle. Foto: Mark de Rooij

PEC Zwolle krijgt pak slaag van FC Twente in besloten oefenduel

Sport

PEC ZWOLLE

In een besloten oefenwedstrijd in het Mac3Park stadion heeft PEC Zwolle met 0-5 verloren van FC Twente. Bij PEC kregen veel jonge spelers de kans.

In de basisopstelling van PEC was er naast Van Duinen, Clement, Drost en Ghoochannejhad ruimte voor aanstormende talenten waarvan de meeste normaal gesproken in PEC Zwolle O21 hun minuten maken. Jevay Klooster, Daijiro Chirino, Samir Lagsir, Marc-Olivier Doue, Raf van de Berg en Thomas van den Belt kregen de kans van interim-trainer Bert Konterman. Onder de lat maakte Mike Hauptmeijer zijn opwachting en die werd na elf minuten spelen voor het eerst gepasseerd. Jesse Bosch scoorde met een droge schuiver. Spits Danilo verdubbelde de marge nog voor de pauze. 

Na rust tilden Thijs van Leeuwen, met twee goals, en Danilo de score naar 0-5. In het laatste kwartier werd niet meer gescoord. Een leerzame middag voor PEC, dat in de eerstvolgende thuiswedstrijd (10 april) opnieuw tegenover Twente staat in eigen huis. Volgende week zaterdag (3 april) speelt PEC uit tegen Sparta.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden