Het Mac3Park stadion, thuishaven van PEC Zwolle.
Het Mac3Park stadion, thuishaven van PEC Zwolle. Mark de Rooij

PEC Zwolle en Konterman na dit seizoen uit elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Bert Konterman vertrekt komende zomer bij PEC Zwolle en keert terug bij de KNVB, waar hij aan de slag gaat als coach van Oranje O19. Konterman staat sinds februari van dit jaar op interim-basis aan het roer.

“De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden”, zegt Konterman, die bij PEC voor het eerst aan het roer stond als trainer in het betaald voetbal. “Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer. Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje. De O19 is komend seizoen het hoogste jeugdteam van de voetbalbond en biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land. De focus gaat nu echter weer volledig op PEC Zwolle, waar we nog vijf belangrijke wedstrijden hebben om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan.”

Technisch manager Mike Willems zegt begrip te hebben voor de keuze van Konterman. “Bert informeerde mij begin deze week over de situatie en ik kan niet anders dan daar begrip voor opbrengen. Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen.”

Handhaving

Van de vijf wedstrijden onder leiding van Konterman won PEC er twee en verloor het er drie. Na de winst van afgelopen weekeinde op FC Twente is PEC zo goed als zeker van handhaving in de eredivisie.

Zoektocht assistent

De keuze van Konterman betekent dat de zoektocht van PEC naar een assistent-trainer verder gaat. De club zag eerder in Alfons Groenendijk de rechterhand van hoofdtrainer Art Langeler, maar die had net als Konterman geen trek in die rol. Van de huidige assistenten heeft Gert-Peter de Gunst aangegeven op zoek te gaan naar iets nieuws. Het is nog onduidelijk of PEC doorgaat met Leeroy Echteld en Henry van der Vegt.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27