Voorzitter Alex van de Vosse in de kantine van Be Quick '28.
Voorzitter Alex van de Vosse in de kantine van Be Quick '28. Foto: Pedro Sluiter

Van de Vosse stopt als voorzitter van Be Quick ‘28

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Be Quick ‘28 moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Alex van de Vosse legt per 1 juli de voorzittershamer neer. 

Van de Vosse trad in 2017 toe tot het bestuur van Be Quick als coördinator verenigingswerk en was enkele maanden waarnemend voorzitter na het voortijdig aftreden van Ada Heideveld, de eerste vrouwelijke voorzitter van de zaterdagvoetbalclub. In 2018 werd Van de Vosse benoemd tot voorzitter. 

Van de Vosse heeft in zijn drie jaren als voorzitter een aantal reorganisaties doorgevoerd, met name in het vrijwilligersbeleid en in de jeugdopleiding. Een vrijwilligersbijdrage werd verplicht gesteld en de verantwoordelijkheid voor vrijwilligerstaken is, mede door de coronatijd, meer bij teams komen te liggen. In de opleiding werd de schutting tussen prestatieve en recreatieve teams verder afgebroken. 

Bij zijn naderende afscheid benadrukt Van de Vosse dat Be Quick een club ‘van en voor iedereen’ is. “Dat kun je alleen op die manier gestalte geven. Je kunt een mooi sportcomplex hebben, een goed technisch kader en op hoog niveau spelen, maar we willen ook een hechte club zijn”, aldus de scheidend voorzitter. 

Voor Be Quick ‘28 was het lange tijd lastig, en daarin is het niet de enige voetbalclub, om voldoende bestuursleden te vinden, maar sinds een jaar was het bestuur weer voltallig met zeven leden. In de ondertalsituatie was het volgens Van de Vosse een kwestie van de boot drijvende houden. “Dan ben je vooral operationeel bezig. Nu kun je meer dingen oppakken, zoals bijvoorbeeld het technisch beleid.” 

Wielerfanaat Van de Vosse gaat zich de komende tijd bezighouden met het formeren van een wielerploeg voor jeugd. “De aanwas daarvoor komt van vier wielerverenigingen uit de omgeving. Ik zal dan af en toe als ploegleider meegaan”, zegt Van de Vosse.