Finn van Kommer speelde het afgelopen seizoen bij vv Hoogeveen in de zondaghoofdklasse.
Finn van Kommer speelde het afgelopen seizoen bij vv Hoogeveen in de zondaghoofdklasse. vv Hoogeveen

SVI krijgt nog meer mogelijkheden met Van Kommer en Halfwerk

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

SVI heeft met Jordy Halfwerk en Finn van Kommer twee jeugdige troeven voor het komende seizoen aan de hoofdselectie toegevoegd. Van Kommer speelde dit, afgebroken seizoen bij vv Hoogeveen in de zondaghoofdklasse.

Van Kommer is achttien jaar en speelde tot aan het afgelopen seizoen in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Dit seizoen kwam hij uit voor zondaghoofdklasser vv Hoogeveen. De multifunctionele speler, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, wil liever op zaterdag en in zijn woonplaats Zwolle voetballen. Daarnaast kent hij al meerdere jongens van SVI en is De Siggels geen onbekend terrein voor hem.

Halfwerk is een oude bekende van de club. De achttienjarige aanvaller, die het liefst op de rechterflank speelt, zat in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagels, afgelopen seizoen in O18. Hij kreeg enkele weken geleden te horen dat er volgend jaar geen plek meer voor hem is bij de Deventer club. Na dit bericht heeft hij zich direct weer bij SVI gemeld en aangegeven graag terug te willen keren bij de club waar hij begon met voetballen. Hij traint inmiddels al enkele weken mee bij het eerste elftal en maakt een zeer gedreven indruk.

De selectie van SVI voor het komende seizoen is compleet. SVI speelt komend seizoen weer in de eerste klasse op zaterdag. De afgelopen twee seizoenen maakte het als nieuwkomer op dat niveau een uitstekende indruk. In het na driekwart afgebroken vorige seizoen stond het vijfde in 1E noord en dit inmiddels gestopte seizoen was het ook voortvarend begonnen, in de veel sterkere oostelijke afdeling van de eerste klasse.