Slobodan Tedic maakte in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV zijn eerste doelpunt in dienst van PEC Zwolle.
Slobodan Tedic maakte in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV zijn eerste doelpunt in dienst van PEC Zwolle. Foto: Henry Dijkman

Slobodan Tedic blijft in Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE

Dat PEC Zwolle door wilde met Slobodan Tedic was al een tijdje duidelijk en na weken onderhandelen is de kogel door de kerk. De 21-jarige spits wordt wederom voor de duur van een seizoen gehuurd van Manchester City.

“Ik voel me thuis in Zwolle. Zowel de club als stad zijn me het afgelopen seizoen goed bevallen, ondanks dat ik de echte Tedic vanwege blessureleed eigenlijk nauwelijks heb kunnen laten zien”, laat de spits weten. “Ook kan ik niet wachten om met supporters op de tribunes te spelen. Ik heb zoveel steun van de achterban gekregen via onder andere de socials, dat ik niet kan wachten om dat vertrouwen en die blauw-witte liefde terug te geven door mijn inzet en prestaties op het veld.” 

Technisch manager Mike Willems is in zijn nopjes met het verlengde verblijf van Tedic. “We kennen zijn kwaliteiten en weten hoe extreem gemotiveerd hij is om van zijn tweede verblijf in Zwolle een succes te maken. Met de verlengde overeenkomsten van Thomas (van den Belt) en Slobodan zetten we een stap richting het nieuwe seizoen. Ik verwacht de komende weken meer nieuws en ook de eerste ‘echte’ nieuwelingen te presenteren.”

De lange spits kende een moeizame start waarin zo’n beetje alles fout ging wat fout kon gaan. Eerst had hij geen werkvergunning en vervolgens werd hij getroffen door blessureleed: twee keer een enkelblessure, corona en een klaplong hielden hem bijna de gehele eerste seizoenshelft aan de kant. Toch maakte hij indruk in de minuten die hij speelde en in de laatste fase van het seizoen was hij onder Bert Konterman een onomstreden basisspeler.  

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden