Thomas van den Belt staat de media te woord na de slotwedstrijd tegen FC Groningen.
Thomas van den Belt staat de media te woord na de slotwedstrijd tegen FC Groningen. Foto: Mark de Rooij

‘Zeker in de laatste vier wedstrijden heeft Thomas zich laten gelden’

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Thomas van den Belt heeft zijn aflopende contract bij PEC Zwolle verlengd. De negentienjarige middenvelder tekent voor een jaar bij (tot medio 2022) met een optie voor nog een seizoen. De exponent van de jeugdopleiding maakte in september zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. 

Met name in de tweede seizoenshelft maakte Van den Belt steeds vaker zijn opwachting met uiteindelijk zelfs vier basisplaatsen op rij om het seizoen mee af te sluiten. In de laatste wedstrijd (1-0 winst tegen FC Groningen) werd hij als centrale verdediger gekozen tot man van de wedstrijd. In totaal maakte hij afgelopen seizoen in negen wedstrijden zijn opwachting.

“Deze contractverlenging zie ik als een beloning voor het afgelopen seizoen, waar het eigenlijk steeds beter ging. Ik voel hier het vertrouwen van de staf en directie en wil volgend seizoen mezelf nog nadrukkelijker laten zien. PEC is mijn club, ik speel er al vanaf 2012 en het doet me dan ook veel om hier ook de volgende seizoenen binnen de lijnen te staan”, aldus Van den Belt. 

‘Enorme ontwikkeling doorgemaakt’

“Het afgelopen seizoen heeft Thomas een enorme ontwikkeling doorgemaakt en op die voet gaan we graag verder”, zegt technisch manager Mike Willems. “Zeker in de laatste vier wedstrijden van het seizoen heeft hij zich laten gelden. Met Thomas heeft wederom een speler uit de voetbalacademie zijn plek in onze hoofdmacht gepakt en dat is een dikke pluim waard voor eenieder die daarbij betrokken is. Komend seizoen staat voor Thomas in het teken van zoveel mogelijk minuten maken en nog meer op de deur van de basis kloppen.”

Tedic blijft ook

Met het opnieuw vastleggen, op huurbasis, van Slobodan Tedic, heeft PEC Zwolle de spits voor volgend seizoen ook al in huis. De Serviër werd gehuurd van Manchester City, dat akkoord is met nog een seizoen voor Tedic in Zwolle. De lange spits (21) kende een moeizame start waarin zo’n beetje alles fout ging wat fout kon gaan. Eerst had hij geen werkvergunning en vervolgens werd hij getroffen door blessureleed: twee keer een enkelblessure, corona en een klaplong hielden hem bijna de gehele eerste seizoenshelft aan de kant. Toch maakte hij indruk in de minuten die hij speelde en in de laatste fase van het seizoen was hij onder Bert Konterman een onomstreden basisspeler. 

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 5 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden