Kingsley Ehizibue heeft het aan de stok met Eagles-captain Sander Duits in de tot dusverre laatste IJsselderby in competitieverband (2016/2017).
Kingsley Ehizibue heeft het aan de stok met Eagles-captain Sander Duits in de tot dusverre laatste IJsselderby in competitieverband (2016/2017). Archieffoto: Pedro Sluiter

Eerste IJsselderby sinds 16/17 in vijfde speelronde eredivisie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

De IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles staat op 19 september, in de vijfde speelronde van de eredivisie, op het programma. PEC opent het seizoen op zondag 15 augustus met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

PEC Zwolle kwam de afgelopen jaren altijd goed voor de dag tegen de subtopper uit Arnhem. Afgelopen seizoen won PEC voor de winterstop met 2-1 van Vitesse in één van de beste wedstrijden onder het bewind van John Stegeman. In de tweede seizoenshelft werd het in het Gelredome 2-1 door een doelpunt diep in blessuretijd. In het seizoen 2019/2020 was het PEC dat door een treffer in blessuretijd een memorabel duel wist te winnen, met 4-3. 

In de tweede speelronde gaat PEC op bezoek bij NEC dat na de degradatie in 2016/2017 terug is in de eredivisie. In het seizoen 2012/2013 verloor PEC voor het laatst van de ploeg uit Nijmegen, met 0-4. PEC speelt nog uit tegen Willem II en thuis tegen Ajax voordat de IJsselderby in Deventer wordt afgewerkt, voor het eerst sinds 2017. 

PEC drukte Go Ahead Eagles destijds dieper in het degradatiemoeras en de 1-3 nederlaag betekende het ontslag van Hans de Koning. De ploeg uit Deventer maakte het seizoen af met Robert Maaskant, maar wist degradatie niet af te wenden. Na vier seizoenen in de eerste divisie, waarvan één met John Stegeman aan het roer, zijn de roodgelen terug en staat de IJsselderby weer op het programma.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54