Xaver Slot wil belangrijk worden voor SVI na het te hebben geprobeerd bij DETO, Staphorst en HHC Hardenberg.
Xaver Slot wil belangrijk worden voor SVI na het te hebben geprobeerd bij DETO, Staphorst en HHC Hardenberg. Foto: SVI

SVI is met de komst van Slot klaar voor het volgende seizoen

Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Met de komst van Xaver Slot en het doorstromen van jeugdspelers Lucas Nunnink en Nick van der Steege is SVI klaar voor het seizoen 2021/2022.

Door Slot over te nemen van hoofdklasse DETO anticipeert de zaterdageersteklasser op het vertrek van Nico Veldman naar Go Ahead Kampen. In de eerste klasse met SVI hoopt de 22-jarige vleugelaanvaller zich te ontwikkelen tot de basisspeler die hij bij DETO, Staphorst en HHC Hardenberg niet was. In het seizoen 2019/2020 maakte Slot nog wel twee competitiedoelpunten voor Staphorst in de hoofdklasse B. Het jaar daarvoor kwam hij met HHC uit in de tweede divisie. “Ik ben toe aan een omgeving waar ik vertrouwen voel en mezelf maximaal kan ontwikkelen. In de fijne gesprekken met SVI kwam dit al snel naar voren. Ook de speelwijze van SVI spreekt mij erg aan.”

Aanvallende middenvelder Nunnink (17) en verdediger Van der Steege (18), die samenspeelden in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, worden door hoofdtrainer Bram Freie vroegtijdig overgeheveld naar de eerste selectie en daarmee is de selectie voor komend seizoen compleet.

Eerder verzekerde de club van De Siggels zich al van de komst van Olivier Duinkerken (Genemuiden) en Frank Jansen (DOS Kampen). Dani Lohman en Faisel El Atiaoui doen een stapje terug en maken een transfer binnen de stadsgrenzen, naar Dieze West.


Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages gisteren
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27