Trainer Ron Jans van FC Twente (staand vierde van links) gaf een training aan G-voetballers bij vv Rigtersbleek.
Trainer Ron Jans van FC Twente (staand vierde van links) gaf een training aan G-voetballers bij vv Rigtersbleek. Foto: Fonds Gehandicaptensport

G-voetballers krijgen training van betaald voetbaltrainers

· leestijd 1 minuut Sport

VOETBAL

De G-voetballers van HTC en andere clubs in Overijssel hadden de dag van hun leven. Trainers van betaald voetbalclubs verzorgden een training in het kader van ‘Coachen on Tour’.  

In de ochtend verzorgde Ron Jans namens FC Twente een training bij vv Rigtersbleek. In de middag gingen trainers Kees van Wonderen en Paul Simonis samen met spelers Idzes en Kuipers van Go Ahead Eagles langs bij FC RDC & Colmschate. In Zwolle gaven hoofdtrainer Art Langeler en assistent Henri van der Vegt namens PEC Zwolle een training in het MAC3PARK stadion aan de G-voetballer van HTC.  Voor alle deelnemers was het een bijzondere en mooie ervaring waar ze met trots aan terugdenken.

Coaches on Tour is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met KNVB en Fonds Gehandicaptensport. Jaarlijks wordt er op BVV Barendrecht het CBV G-voetbaltoernooi georganiseerd. In verband met corona is het dit jaar niet mogelijk om een feestelijke en sportieve voetbaldag te organiseren op één locatie. Daarom heeft CBV met Coaches on Tour een alternatief voor de G-voetballers georganiseerd. 

In Zwolle is HTC de toonaangevende vereniging wat betreft G-voetbal. Het team dat al ruim tien jaar bestaat is momenteel op zoek naar een nieuwe trainer en/of leider. Ze spelen in een KNVB (halfjaar)competitie met tegenstanders uit Kampen, Deventer, Wijhe, Heerde en Apeldoorn. Per halfjaar spelen de G-voetballer ongeveer tien competitiewedstrijden. Het team is inmiddels zo groot dat er twee elftallen mee gevuld kunnen worden.