SVI-trainer Bram Freie kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen KHC.
SVI-trainer Bram Freie kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen KHC. Foto: Mark de Rooij

SVI en Freie gaan met elkaar verder

Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Vijf nederlagen in de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop hebben SVI er niet van weerhouden het contract met hoofdtrainer Bram Freie te verlengen. De club is erg tevreden over de samenwerking.

Volgens SVI past de voetbalvisie van Freie goed bij die van de club in Zwolle-Zuid. “Daarnaast is het mooi om te zien dat meerdere jongens uit de eigen jeugdopleiding volop kansen krijgen in het eerste elftal. We hebben er alle vertrouwen in dat we ons dit seizoen, met deze jonge, talentvolle selectie, in ieder geval gaan handhaven in de sterke eerste klasse D”,  zegt technisch manager Jordy Hendriks. 

SVI begon sterk aan het eerste seizoen ooit in de oostelijke eerste klasse D, maar na vier wedstrijden en al zeven behaalde punten kwam de klad erin. Vijf duels op rij werden verloren waarbij er twaalf goals werden geïncasseerd in de laatste drie optredens. Het gaat als nummer elf de winterstop in.

“We willen met z’n allen laten zien dat SVI op de langere termijn goed mee kan draaien op eerste klasse-niveau”, zegt Freie. “Ik zie daarvoor voldoende potentie en denk dat er nog genoeg ontwikkeling mogelijk is. Ik kijk ernaar uit daar ook volgend seizoen mijn bijdrage aan te kunnen leveren”, aldus de trainer die eerder Hulzense Boys (drie seizoenen) en Blauw Wit ‘66 (twee seizoenen) onder zijn hoede had. Hij begon vorig seizoen bij SVI.