Technisch manager Mike Willems met de nieuwe aanwinst Ousama Darfalou
Technisch manager Mike Willems met de nieuwe aanwinst Ousama Darfalou PEC Zwolle Media

Met Darfalou heeft PEC Zwolle de eerste versterking binnen

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

De eerste versterking is binnen. PEC Zwolle huurt Ousama Darfalou van Vitesse voor de rest van dit seizoen. De aanvaller is een goede bekende van trainer Dick Schreuder, die in Arnhem al met hem samenwerkte.

De Algerijnse aanvaller kwam in 2018, als topscorer van Algerije, in Nederland terecht bij Vitesse. Hier speelde Darfalou tot op heden 93 wedstrijden en maakte daarin negentien doelpunten. In het seizoen 2019/2020 werd Darfalou al eens aan VVV-Venlo verhuurd. Vanwege de coronacrisis werd de competitie in maart van dat seizoen gestopt, waardoor de aanvaller tot acht optredens en drie treffers kwam. Dit seizoen speelde Darfalou twaalf competitiewedstrijden voor Vitesse en kwam hij in vier van de zes poulewedstrijden in de Conference League in actie. Darfalou heeft daarnaast internationale ervaring met zijn thuisland. In 2016 ging hij met de nationale ploeg mee naar de Olympische Spelen. Bij zijn debuut voor Algerije scoorde de aanvaller zelfs binnen de minuut.

“Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekeinde uitzicht op speeltijd voor mij. Ik ben dan ook blij dat ze mee wilden werken aan een verhuur en dat ik in Zwolle weer onder trainer Dick Schreuder mag werken. Van hem heb ik bij Vitesse in die paar maanden veel geleerd. Ik heb met de trainer gesproken en de opdracht is duidelijk, handhaving in de eredivisie.”

Technisch manager Mike Willems noemt Darfalou een fysiek sterke spits die ontzettend doelgericht is. “Dick heeft de afgelopen periode al intensief met hem samengewerkt en kent zijn kwaliteiten. Hij is topfit en wil PEC Zwolle in de eredivisie houden. Daarmee komt Oussama dan ook zelf weer in de picture. Wij zijn unaniem overtuigd van zijn kwaliteiten.”