Technisch manager Mike Willems met aanwinst Max de Waal.
Technisch manager Mike Willems met aanwinst Max de Waal. PEC Zwolle Media

Gretige spits van Jong Ajax wil zich laten zien bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Na Ousama Darfalou heeft PEC Zwolle ook Max de Waal gepresenteerd als aanwinst in deze winterstop. De Waal wordt het komende half jaar gehuurd van Ajax. 

De Waal speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin kwam de spits, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Met negen goals is hij halverwege het seizoen topscorer van Jong Ajax. 

De Waal, die net zijn contract bij Ajax heeft verlengd, is blij met de kans om in de eredivisie te spelen. “Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk. Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar; handhaving. De club en supporters kunnen er vanuit gaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken.”

De Waal treft bij PEC meerdere spelers met een Ajax-verleden, te weten Kostas Lamprou, Mees de Wit, Daishawn Redan en Pelle Clement.

Technisch manager Mike Willems is blij met de tussentijdse aanwinsten, die bij PEC voor doelpunten moeten gaan zorgen. In de afronding ligt zoals bekend het grootste pijnpunt dit seizoen. “Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben, maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de eredivisie te laten zien.”

PEC is nog op zoek naar een centrale verdediger. De start van de tweede seizoenshelft is op vrijdag 14 januari, thuis tegen Willem II.