Thomas van der Belt was weer het goudhaantje voor PEC.
Thomas van der Belt was weer het goudhaantje voor PEC. Foto: Pedro Sluiter

Van der Belt maakt enige goal in oefenwedstrijd tegen Werder Bremen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle heeft in een week zonder competitievoetbal een oefenwedstrijd tegen Werder Bemen met 0-1 gewonnen. 

Op bezoek bij de club van voormalig doelman Michael Zetterer, die bij de Duitsers de hele wedstrijd onder de lat stond, incasseerde PEC voor het derde duel op rij geen tegentreffer. Dat gebeurde zonder eerste keeper Kostas Lamprou en met twee verschillende doelmannen. Trainer Dick Schreuder wisselde het complete elftal in de pauze. In de eerste helft keepte Jasper Schendelaar en speelde PEC veelal met de namen die tot de eerste keuze behoren. Dankzij een goed uitgespeelde goal van Thomas van den Belt, die raak kopte op aangeven van Pelle Clement, ging PEC met een voorsprong de kleedkamers in. 

Na de pauze keepte Mike Hauptmeijer en gaf trainer Dick Schreuder tijd aan O21-spelers Levay Klooster, Damian van der Haar, Gijs van Enk, Elikia Mbinga en Jesse Vermaning, naast Mees de Wit, Dean Huiberts, Chardi Landu, Luka Adzic en Slobodan Tedic.

PEC kwam na de pauze minder aan aanvallen toe, maar behield dankzij een aantal prima ingrepen van Hauptmeijer de 0-1 voorsprong. 

Holocaust herdacht

De spelers van beide ploegen poseerden voor aanvang van de partij met een spandoek met de tekst ‘Nie Wieder Auschwitz’. Dit was naar aanleiding van de internationale Holocaust-herdenkingsdag. 

Bezetting stadion

PEC komt dit weekeinde niet in actie en kan zich dan gaan opmaken voor het treffen met NEC op zaterdag 5 februari in het MAC3PARK stadion. De vraag is hoeveel mensen dat stadion in mogen. Het kabinet heeft aangegeven dat de stadions in de eredivisie voor een derde gevuld mogen worden, maar dat is tegen het zere been van de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie. “Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting”, laten zij weten in een gezamenlijk statement. Het is een voorstel dat volgens de clubs niet is uit te leggen aan de achterban en bovendien veel geld kost.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden