De 10 Mijl van Zwolle-Zuid in 2018.
De 10 Mijl van Zwolle-Zuid in 2018. Foto: Pedro Sluiter (archief)

10 Mijl van Zwolle-Zuid meer in trek dan 5 Mijl; ‘beginners wachten even af’

Sport

(door Mark de Rooij)

HARDLOPEN 

Voor de 10 Mijl van Zwolle-Zuid, die op 9 april voor de elfde keer wordt gelopen, hebben zich inmiddels zo’n 800 mensen ingeschreven. 

Bij de opening van de inschrijving op 30 januari ging het de eerste paar uur hard, maar dat hoge tempo zette zich niet voort. Peter Jansen van de organisatie heeft het idee dat veel mensen nog even de kat uit de boom kijken of wellicht nog wat angstig zijn om in grote groepen te lopen. Hij verwacht dat potentiële lopers aan de 5 mijl geen haast hebben met inschrijven. “Je ziet op dit moment meer inschrijvingen bij de 10 mijl. Dat zijn gemiddeld genomen de meer ervaren hardlopers, die schrijven zich meteen in. Aan de 5 mijl doen relatief gezien meer beginnende lopers mee. Die kijken nog even de kat uit de boom.” 

Voor de jeugdige lopers is er een KidsRun van 440 meter, 880 meter of 1120 meter, afhankelijk van de leeftijd. De inschrijving sluit op 15 maart. De organisatie hoopt op 2000 deelnemers, dat is het maximum. 

De 10 Mijl van Zwolle-Zuid dreigde te verdwijnen omdat het vorige bestuur had aangegeven te stoppen na de tiende editie in 2021. Dat was vanwege de coronamaatregelen een virtuele editie. Met een nieuwe organisatie en een nieuwe hoofdsponsor (Van Vilsteren Makelaars) kan de wedstrijd weer vooruit.

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 28 mei, 15:08
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48