Özhan Kardag is de man van de wedstrijd tegen VSW met twee goals en een assist.
Özhan Kardag is de man van de wedstrijd tegen VSW met twee goals en een assist. Foto: Pedro Sluiter

Zorgen over fysieke belastbaarheid bij trainer CSV ‘28; ‘dat is vragen om blessures’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

CSV ‘28 speelt zaterdagmiddag een moeizame wedstrijd waarin het beter is dan VSW, maar lange tijd vergeet de trekker over te halen. Door de 3-0 winst klimt het naar de derde plaats in 4D en blijft het verwikkeld in een spannende, brede strijd om de tweede plek.

“Dieze West staat te ver weg, dat is duidelijk. Wij spelen voor plek twee”, weet trainer Berry Mulder, die zijn ploeg aardig ziet voetballen in de stadsderby tegen VSW. “Maar we laten ze te lang in leven. Ik heb in de rust gezegd: ‘we moeten nu wel het verschil gaan maken in doelpunten.’” Net op het moment dat de wedstrijd iets meer in balans lijkt en VSW zelfs een kans krijgt, scoort Özhan Kardag de bevrijdende 1-0. Jay Frederiks maakt de 2-0 op aangeven van Kardag, die zelf de eindstand op 3-0 bepaalt. “We zijn drie klassen beter, maar als je die eerste niet maakt, wordt het lastig”, weet Kardag. 

Trainer Mulder is vooral opgelucht dat CSV na het verlies tegen VHK (4-3) de eerste driepunter van 2022 te pakken heeft. Zorgen over de fysieke gesteldheid van zijn spelers leven wel. “We zijn blij dat we weer mogen voetballen, maar als je kijkt naar de fysieke gesteldheid van spelers. Dat is vragen om blessures. We hebben er wel last van dat jongens iets minder belastbaar zijn. Logisch natuurlijk als het zo lang stil ligt en dan na twee, drie weken trainen weer van start gaat”, aldus Mulder, die blij is dat CSV ‘28 de komende het komende weekeinde niet in actie komt. “Hebben we twee weken om wat jongens op te lappen.” Op 5 maart staat de volgende wedstrijd, Zalk uit, op het programma.

In 4D won Dieze West met maar liefst 1-12 van Noord Veluwe Boys en staat de koploper nu tien punten los van de nummer twee, ‘t Harde. CSV ‘28, Reaal Dronten en Wijthmen staan daar slechts een puntje achter. Wijthmen won knap met 2-1 van VHK.

Lees woensdag in de papieren editie van De Swollenaer meer over Kardag in de Salverda Trofee-rubriek.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13