Yvette van Daelen kan haar geluk niet op. Ze scoort zaterdag drie keer voor Be Quick '28.
Yvette van Daelen kan haar geluk niet op. Ze scoort zaterdag drie keer voor Be Quick '28. Foto: Hans Smit

Sijahailatua ziet vrouwen Be Quick ‘28 nu wel de gewenste arbeid leveren

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Hij heeft er flink op lopen hameren, maar trainer Edward Sijahailatua zag in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels eindelijk de zo gewenste intensiteit bij de vrouwen van Be Quick ‘28. Het leidde tot een klinkende 4-1 overwinning op de nummer vier van de topklasse en een opgevijzeld zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen.

Dat opgevijzelde zelfvertrouwen geldt niet in de laatste plaats voor Yvette van Daelen. De spits maakte er zaterdag drie, waarbij vooral de eerste en derde treffer er mochten zijn. Bij de openingsgoal schoot ze de bal met de rug naar het doel, uit de draai, precies in het hoekje. “Daar was ik wel trots op”, glunderde Van Daelen. De tweede was iets minder mooi, maar de derde wederom oogstrelend. Met een mooie steekpass werd Van Daelen vrijgezet voor de keeper. “De bal stuiterde precies voor mij. Met links lobde ik hem over de keeper”, aldus de speelster die in 2020 afscheid nam van voetballen op het hoogste niveau bij PEC Zwolle.  

Na een moeizame start van het seizoen heeft Be Quick ‘28 zich met een goede serie genesteld in de middenmoot van de topklasse, na de eredivisie en beloftencompetitie het hoogste niveau bij de vrouwen. Volgens Sijahailatua duurde het even voordat de ploeg, met een aantal nieuwe speelsters, door had wat er gevraagd werd. “Goed voetballen, dat kunnen we. Maar het gaat om de arbeid die we in een wedstrijd leveren. Het komt ons niet aanwaaien. Daar hebben we de afgelopen twee weken wel op gehamerd. Het gaat om de intensiteit”, zegt de trainer.

Salverda Trofee

Yvette van Daelen is door haar drie treffers tegen Rijnvogels geklommen naar de derde plaats in de Zwolse topscorerscompetitie voor vrouwen. Uitkomend in de topklasse, na de eredivisie en beloftencompetitie het hoogste niveau in het Nederlandse vrouwenvoetbal, worden haar doelpunten vermenigvuldigd met 2,5. Van Daelen moet alleen Lotte Bos van SVI en Maud Broeksma van WVF, uitkomend in respectievelijk de vijfde en de vierde klasse, nog voor zich dulden. Broeksma scoorde drie keer namens WVF in de 0-13 zege over Wijhe ‘92. Celine van Velsen, die bovenaan stond toen het seizoen 2019/2020 werd afgebroken, trof vijf keer doel in dat duel en klimt daardoor naar een gedeelde zesde plaats.

Stand aan kop:

1. Maud Broeksema (WVF) 19 punten

2. Lotte Bos (SVI) 18 

3. Yvette van Daelen (Be Quick ‘28) 17,5

4. Larissa de Vos (SVI) 16

5. Mirthe Heibrink (WVF) 14

Lees woensdag in de papieren editie van De Swollenaer meer over Yvette van Daelen in de Salverda Trofee-rubriek en bekijk de volledige stand, bij de mannen en de vrouwen, op de achterpagina.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden