Deelnemers van de vorige editie in januari 2020.
Deelnemers van de vorige editie in januari 2020. Foto: Michael Bremmers

Tafeltennis Zwolle organiseert elfde Diederik Steunenberg Toernooi

Sport Ingezonden

ZWOLLE. Na een jaar afwezigheid vanwege corona organiseert Tafeltennis Zwolle op zaterdag 14 mei voor de elfde keer het Diederik Steunenberg Toernooi. Vanuit het hele land komen jeugdspelers weer naar Zwolle voor dit gezellige toernooi.

Diederik Steunenberg was een vrolijk en bijzonder jeugdlid van Tafeltennis Zwolle dat op 3 maart 2008 plotseling op 12-jarige leeftijd overleed. Zijn overlijden was een grote schok binnen de vereniging. Ter herinnering aan Diederik organiseert de club jaarlijks een tafeltennistoernooi voor de jeugd, waarbij het de bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk wedstrijden speelt.
Diederik hield van muizen en zijn lievelingskleur was groen. Het toernooilogo is daarom een muis met een groen tafeltennisshirt aan.

Met 87 deelnemers ligt het aantal inschrijvingen dit keer iets lager dan andere jaren. De toernooiorganisatie is echter zeer tevreden met dit aantal, want mede door corona is het aantal jeugdspelers dat competitie speelt in de afgelopen twee jaar behoorlijk gedaald.

Het Diederik Steunenberg Toernooi wordt gespeeld in de Sporthal Zwolle-Zuid (Van der Heydenstraat 2). Aanvang: 10:00 uur. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om te komen kijken!

Voor meer informatie en foto’s van voorgaande edities, kijk op http://diederiktoernooi.tafeltenniszwolle.nl.