Na de eerste training van vorige week is het oefenprogramma van PEC Zwolle in volle gang.
Na de eerste training van vorige week is het oefenprogramma van PEC Zwolle in volle gang. Foto: Hans Smit

Vol en zwaar programma PEC Zwolle

Sport

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Voor PEC Zwolle trainer Dick Schreuder is het woensdagavond veel oude bekenden de hand schudden. Het oefenduel tegen vv Katwijk staat namelijk om 19.30 uur op de voorbereidingskalender. Ook assistent-trainer Johan Plat heeft een Katwijks verleden.

Zaterdag in Dirkshorn verloor PEC Zwolle met 3-1 van AZ. Chardi Landu tekende voor de Zwolse eretreffer. Youri Koelewijn (SV Spakenburg) en Jimmy Kaparos van Schalke 04, die in 2021 eenmaal in de Bundesliga speelde voor zijn club en opgroeide in Arnhem, deden zaterdag ook mee.
Na woensdag wacht PEC Zwolle vrijdag een nieuwe eredivisietegenstander. Dan is om 19.30 uur in het eigen stadion FC Emmen te gast. Daarna gaat PEC op trainingskamp in Epe, op dinsdag 12 juli komt de derde eredivisionist langs: RKC Waalwijk. Op vrijdag 15 juli is het PEC Zwolle tegen sc Heerenveen. Die ontmoeting vindt vooralsnog plaats op sportpark ‘t Achterveen in Hattem.

Contractnieuws

PEC Zwolle maakte afgelopen week bekend dat de jeugdspelers Elikia Mbinga (21) en Tristan van Gilst (19) hun eerste profcontract tekenden. Ook was er nieuws over de technische staf. Spitsentrainer Lee-Roy Echteld, die in februari ook aan de slag ging bij FC Emmen, is definitief weg bij PEC Zwolle. Zijn vervanger is Dwight Blackson, oud-prof van Feyenoord en voorheen jeugdtrainer bij ADO Den Haag.

Na de eerste training van vorige week is het oefenprogramma van PEC Zwolle in volle gang.
Lennart Thy (links), komt vanwege een blessure voorlopig niet in actie.
Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16