De PEC-supporters lieten zich zondagmiddag volop gelden.
De PEC-supporters lieten zich zondagmiddag volop gelden. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Zwolle maakt er meteen een feestje van

Sport

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE – Een driepunter, een ereronde, waarin zelfs kinderen van spelers meeliepen en supporters die volop applaudisseerden. PEC Zwolle won zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd, door De Graafschap met 2-1 te verslaan. En dat was reden voor een heus feestje in het stadion én opluchting in de kleedkamer, aldus doelpuntenmaker Thomas van den Belt. “Het voetbal was niet altijd even goed, maar we hebben wel de juiste mentaliteit laten zien.”

Vooraf was de stemming ook al opperbest. De fans waren optimistisch na de voorbereiding, die vorige week zaterdag met een winstpartij tegen FC Dordrecht werd afgesloten. “We gaan voor het kampioenschap”, klonk uit sommige kelen. Een andere PEC-aanhanger hoopte op een periodetitel en weer aan andere supporter ‘wilde gewoon leuk voetbal zien.’

Ondanks de vakantieperiode, waren de tribunes zondagmiddag goed gevuld. Niet zo gek, want PEC Zwolle verkocht maar liefst bijna 8500 seizoenkaarten. Om kwart over twaalf floot scheidsrechter Bas Nijhuis voor het begin van de wedstrijd. De supporters genoten in eerste instantie vooral van de zon, het zien van vele bekenden en het samenzijn na zo’n lange tijd.

Met rust leidde PEC Zwolle met 1-0 door een doelpunt van Thomas van den Belt, De Graafschap kwam diep in de tweede helft langszij dankzij invaller Charlison Benschop, maar Tolis Vellios kroonde zich tot matchwinnaar met een rake kopbal en de uiteindelijke 2-1 winst. Vrijdag speelt PEC Zwolle het uitduel tegen Telstar. In Velsen-Zuid wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Er was zondagmiddag volop sfeer vooraf en tijdens PEC Zwolle-De Graafschap.
De supporters wisten zondagmiddag hun weg weer te vinden naar het PEC Zwolle stadion.
Afbeelding
Doek valt voor Be Quick'28 en ZAC, Dieze West en CSV'28 gaan door Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Het Nederlands Bach Consort brengt met Hanzestroom geschiedenis en muziek tot leven Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Scholten - Weinans zestig jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 18:40
Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34