PEC Zwolle trainer Dick Schreuder is zeer tevreden over de huidige voorbereiding.
PEC Zwolle trainer Dick Schreuder is zeer tevreden over de huidige voorbereiding. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Zwolle trainer Dick Schreuder is er wel zo’n beetje uit

· leestijd 2 minuten Sport

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Over ruim twee weken begint PEC Zwolle de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Dick Schreuder oefent tot aan dat duel op zondagmiddag 7 augustus, nog twee keer in het eigen stadion. Vrijdag tegen Cambuur Leeuwarden en zaterdag 30 juli tegen FC Dordrecht. Hoe staat PEC Zwolle er halverwege de voorbereiding nu eigenlijk voor?

Eerst maar even de feiten. De resultaten zijn tot nu toe wisselend. Het begon met twee nederlagen: 1-3 tegen AZ en 1-2 tegen de amateurs van Katwijk. In de derde wedstrijd hield PEC Zwolle promovendus FC Emmen op 0-0. Die positieve lijn werd vorige week dinsdagmiddag tegen RKC doorgetrokken. PEC veegde de eerste helft de eredivisionist helemaal weg in Hattem: 6-0. Het werd uiteindelijk 7-3. Minder spectaculair was het dubbele duel vrijdagavond tegen Heerenveen. De ‘basiself’ sloot de eerste 75 minuten af met een 0-1 nederlaag. Dat was ook de eindstand van de tweede wedstrijd, die een uur duurde.

“Dat van die basiself klopt wel, al blijf je natuurlijk altijd afhankelijk van blessures. De beide duels hebben mij veel opgeleverd. Zo heeft iedereen ongeveer evenveel speeltijd gekregen”, aldus Schreuder vrijdag na afloop van dubbele ontmoeting tegen Heerenveen. Hij is zeer te spreken over de voorbereiding. “We zijn nu drie weken bezig. Iedereen is fit en als ik zie wat voor arbeid we hebben geleverd en wat we zeker in de eerste wedstrijd tegen Heerenveen kunnen brengen, dan ben ik zeer tevreden.” Toch is PEC Zwolle nog bezig met eventuele versterkingen. “Links centraal achterin hebben we nu alleen Bart van Hintum. We hebben wel vervangers, alleen dan kom je snel uit op rechtspoten. Ook aan de rechterkant en voorin zijn we nog op zoek.”

Interessant is de opvolging van Kostas Lamprou. Doelman Mike Hauptmeijer - na Bram Van Polen - met de langste dienstjaren bij PEC Zwolle of Jasper Schendelaar, die de nodige ervaring heeft in de Keuken Kampioen Divisie. Schreuder was tegen RKC zichtbaar gecharmeerd van de coachende Hauptmeijer. Tegen Heerenveen startte Schendelaar, terwijl naast Hauptmeijer ook derde doelman Duke Verduin in actie kwam. “Ik let in eerste instantie op betrouwbaarheid. We zijn heel tevreden over de huidige keepers, maar er is nog geen keuze gemaakt”, gaf Schreuder toe.

En dan de rest van de basis. In de driemansachterhoede zijn Bram van Polen en Bart van Hintum zeker van hun plek, Rav van den Berg en Thomas Beelen strijden om de centrale positie, terwijl aanwinst Jordy Tutuarima de ‘hoge’ linksback wordt en Gabi Casschilli de diepgaande rechtervleugelverdediger. Op het middenveld is Thomas van den Belt een vaste waarde. Dean Huiberts is weer fit, ondanks dat hij tegen RKC pas zijn eerste minuten maakte. Tomislav Mrkonjic en Eliano Reinders beiden startend tegen Heerenveen, komen in aanmerking voor een plek op het middenveld.
In de tweemans voorhoede is de Griekse aanwinst Apostolos Velios een basisspeler. De andere positie is voor Chardi Landu of toch Gervane Kasteneer. Lennart Thy is op de weg terug en speelde tegen Heerenveen voor het eerst sinds lange tijd een half uur.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden