Haris Medunjanin mag zich speler van PEC Zwolle noemen.
Haris Medunjanin mag zich speler van PEC Zwolle noemen. Foto: PEC Zwolle Media

Haris Medunjanin naar PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - Haris Medunjanin is terug in Nederland. De middenvelder die tussen 2004 en 2008 voor AZ en Sparta Rotterdam uitkwam keert nu, op 37-jarige leeftijd, terug in Nederland. In Zwolle tekent de in Sarajevo geboren speler een contract tot het einde van het seizoen.

Medunjanin is afkomstig van FC Cincinnati. Daarvoor speelde hij voor Philadelphia Union, waar ook huidig PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder als assistent-trainer actief was. In een verder verleden was Medunjanin onder meer actief in La Liga voor Real Valladolid en Deportivo La Coruña en onder meer voor het Turkse Gaziantepspor.
Haris Medunjanin: “Voor mij voelt het super goed om terug te keren in Nederland. Ik ken de manier van voetballen hier en dat ik de trainer ook al ken is natuurlijk een extra voordeel. Ik ben op dit moment hartstikke fit, maar zal nog wel wedstrijdritme moeten opdoen. Door keihard te trainen hoop ik spoedig mijn eerste minuten voor PEC Zwolle te maken. Ik wil deze ploeg met mijn ervaring en kwaliteiten maar wat graag verder helpen.”
Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, reageert: “Haris en Dick kennen elkaar ontzettend goed. Dick weet dus precies wat voor speler we in huis hebben gehaald.”