Een spelfragment uit de wedstrijd SV Zwolle tegen FC Ulu Spor. Die derby staat komend seizoen niet meer op het programma.
Een spelfragment uit de wedstrijd SV Zwolle tegen FC Ulu Spor. Die derby staat komend seizoen niet meer op het programma. Foto: (Archieffoto: Pedro Sluiter)

Competitieprogramma Zwolse voetbalclubs nu ook bekend

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De KNVB heeft het competitieprogramma weer bekend gemaakt. Berkum begint volgende week zaterdag al met de eerste wedstrijd in de vierde divisie. In Aalten wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZSV. De overige Zwolse voetbalclubs spelen de eerste drie weken in september voor de beker en starten op zaterdag 24 september met de competitie.

De winterstop begint na het weekend van 10 december en duurt tot 21 januari 2023, terwijl in de vierde en vijfde klasse op 4 februari de tweede seizoenshelft aanvangt.

In de eerste klasse D begint SVI met een thuisduel tegen het gepromoveerde Quick’20 uit Oldenzaal. Interessante streekduels in 2022 zijn op 1 oktober uit tegen WHC Wezep, gevolgd door wedstrijden tegen Dos Kampen, thuis op 8 oktober, uit op 15 oktober tegen KHC Kampen, 26 november thuis tegen ASV Dronten en 3 december uit tegen Go Ahead Kampen.
Een klasse lager, in de tweede klasse I, ontvangt Be Quick’28 op zaterdag 24 september VSCO’61 uit Oosterwolde. WVF krijgt DESZ uit Zwartsluis op bezoek, terwijl ZAC uit naar Hierden moet.
Op 15 oktober is het ZAC-Be Quick’28, op zaterdag 29 oktober WVF-ZAC en WVF-Be Quick’28 is de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op zaterdag 21 januari.

Raak

In de derde klasse C, vangt Dieze West aan met een uitduel in en tegen Rouveen, terwijl Zwolsche Boys bezoek krijgt van Hattem. Op zaterdag 8 oktober is het al raak en vindt de stadsderby plaats en is het Zwolsche Boys tegen Dieze West. Op zaterdag 4 maart is de return.

In de Zwolse klasse, de vierde klasse E, begint CSV’28 met een thuiswedstrijd tegen Kampen. VSW gaat naar Wilsum, terwijl Wijthmen ’s Heerenbroek op bezoek krijgt, HTC ontvangt Alcides uit Meppel en FC Ulu Spor neemt het thuis op tegen Reaal Dronten.
De Zwolse derby’s in die klasse zijn in 2022: 1 oktober VSW-HTC, 8 oktober Wijthmen-VSW, 15 oktober VSW-FC Ulu Spor, 5 november CSV’28-HTC, 12 november Wijthmen-CSV’28, 19 november CSV’28-FC Ulu Spor, 26 november Wijthmen-HTC, 3 december HTC-FC Ulu Spor en 10 december FC Ulu Spor-Wijthmen en VSW-CSV’28.

IJsselderby

En dan SV Zwolle, dat uitkomt in de vijfde klasse E. De start op zondag 25 september is in en tegen Wissel. Het eerste thuisduel is 2 oktober tegen fusieclub SV CCW uit Wilp. Echte derby’s speelt SV Zwolle niet, wel staat 20 november de IJsselderby op de kalender: SV Zwolle-Go Ahead Deventer.

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren