Chris van der Meulen
Chris van der Meulen (Foto: Henry Dijkman)

Berkum moet lijn doorzetten tegen Flevo Boys

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen Flevo Boys en zal dan het vorige week ingezette herstel door moeten trekken. De Zwollenaren lieten toen bij Olde Veste, ondanks een aantal tegenslagen, prima voetbal zien en pakten daarmee hun eerste overwinning in de 4e Divisie B, maar staan nog wél op de onderste plek van de ranglijst.

“Het zat afgelopen zaterdag ook weer niet mee, maar we hebben de rug gerecht en verdiend gewonnen”, vindt Chris van der Meulen. “Dat hebben we afgedwongen en daar moeten we nu mee doorgaan. Een mooie uitdaging”, aldus de Berkum-aanvaller die vorige week na zes maanden blessureleed eindelijk weer minuten kon maken.

Horrorblessure

Bij Olde Veste kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra snel op 0-1 via Martijn Brakke, maar daarna leek het weer helemaal mis te gaan. Berkum werd een strafschop onthouden, Brakke moest met een rode kaart van het veld (diezelfde Brakke), aanvoerder Marc van der Meulen viel uit met een zware blessure en ver in de extra tijd van het eerste bedrijf kwam Olde Veste ook nog eens langszij: 1-1. Na rust was Berkum echter, zelfs met 10 man, nog steeds de betere ploeg en tegen het slot zat het eindelijk eens mee. Invaller Chris van der Meulen, na een half jaar terug van een ‘horrorblessure’, beschikte over stalen zenuwen en schoot in blessuretijd een wegens hands toegekende penalty feilloos binnen: 1-2.

Ondanks die eerste overwinning van dit seizoen staat Berkum nog steeds op de laatste plek, maar als de Zwollenaren het goede voetbal van vorige week een vervolg geven kunnen ze goede zaken doen. Zaterdag kan bij winst zelfs Flevo Boys, nummer 12 op de ranglijst, qua puntenaantal worden achterhaald, maar de gasten hebben een goede ploeg en zullen zich zeker niet eenvoudig laten slachtofferen.

De wedstrijd Berkum-Flevo Boys op Sportpark De Vegtlust begint om 14.45 uur.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden