Giorney Rojer heeft vertrouwen in een goede afloop zaterdag.
Giorney Rojer heeft vertrouwen in een goede afloop zaterdag. (Foto: Henry Dijkman)

Berkum voor ‘kelderduel’ naar Barneveld

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag om 15.00 uit bij SDV Barneveld en heeft daar de gelegenheid om de laatste plaats op de ranglijst van de 4e Divisie B over te doen aan de gastheer. De Zwollenaren zullen dan wél uit een ander vaatje moeten tappen dan in de duels tot nu toe, waarin de punten vaak veel te gemakkelijk uit handen werden gegeven.

“Het wordt een belangrijke wedstrijd, we zullen gewoon drie punten moeten halen”, beseft Berkum-spits Giorney Rojer. “We hebben tot nu toe veel pech gehad maar wél steeds kansen gecreëerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nu goed komt.”

Optater
Berkum is niet bepaald lekker begonnen in de nieuwe jaargang, want de Zwollenaren haalden uit vier duels nog maar één punt. Dat schrijnt des te meer omdat er, gezien de kansen, in die wedstrijden vaak veel meer te halen viel. Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van trainer Arno Hoekstra opnieuw een optater, door op eigen terrein met 1-2 te verliezen van Eemdijk. Dat betekende niet alleen het tweede thuisduel op rij dat met die cijfers verloren ging, maar beide keren werd ook de beslissende tegengoal in de blessuretijd gescoord.

Eemdijk was in Zwolle lang de beter combinerende ploeg, maar kwam pas na rust op 0-1. In de laatste 20 minuten van het duel drong Berkum meer aan en toen Martijn Brakke in de 87e minuut voor de gelijkmaker zorgde leken de rollen omgedraaid. Berkum ging voor een alles-of-niets-offensief, maar kreeg diep in de extra tijd alsnog de frustrerende 1-2 om de oren. Berkum bleef daardoor op de laatste plaats van de ranglijst staan, maar kan die plek bij winst in Barneveld overhandigen aan de gastheer.