Twee deelnemers in actie tijdens het Goalball.
Twee deelnemers in actie tijdens het Goalball. Foto: Goalball Zwolle

Vriendentoernooi Goalball Zwolle is er voor iedereen

· leestijd 1 minuut Sport

GOALBALL - Goalball Zwolle houdt zaterdag 28 januari voor de tweede keer een vriendentoernooi. Uniek, uitdagend en in het donker, zo staat te lezen op de flyer. De locatie is de sporthal in Zwolle Zuid en de aanvang is 12.45 uur. Bij Goalball zijn de deelnemers geblinddoekt, in de bal zit een belletje en de bedoeling is om te scoren in een grote goal. Goalball Zwolle wil met het toernooi meer bekendheid geven aan de sport én de eigen vereniging.

“We merken dat voor veel mensen de drempel om te sporten zonder dat je iets ziet te groot is en dat is erg jammer. Soms is het goed om eens iets te doen wat je niet snel zou doen. Het zou zo mooi zijn wanneer mensen het toch proberen om deze unieke en uitdagende sport te komen ervaren. Het Goalball Zwolle Vriendentoernooi is daarvoor het moment en is er voor iedereen”, aldus bestuurslid Bas Brekelmans. 

Beeld

“De toernooidag begint met een korte clinic aan alle deelnemers, waarbij we ze kennis laten maken met de spelregels, basistechnieken bij aanvallen en verdedigen. Dit zal ook gedeeltelijk met een geblindeerde bril zijn om te werken aan het vertrouwen en te ervaren hoe het is om niets te zien. We zullen iedereen hier goed in begeleiden. Daarna volgt een korte demonstratiewedstrijd om een beeld te geven hoe een goalballwedstrijd nou echt gaat en waarmee de deelnemers dus rekening moeten houden bij het spelen van de wedstrijden.”

Om 13.45 uur start het toernooi. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams vindt de finalewedstrijd om 16.30 uur (bij 8 deelnemende teams) of om 17.00 uur (bij 10 deelnemende teams) plaats. Tegen 17.30 uur is de prijsuitreiking met aansluitend een verloting, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. 

Bekendheid

“Kun je geen team op de been brengen, maar wil je wel meedoen, stuur dan een mail naar secretaris@goalballzwolle.nl en dan gaan we kijken of we een team kunnen samenstellen of dat je met een ander team mee kan doen”, voegt Brekelmans nog toe. “Door deel te nemen aan het toernooi draag je ook bij aan het vergroten van de bekendheid van de sport. En mocht je toch niet willen of kunnen deelnemen, dan is iedereen natuurlijk ook welkom om te komen kijken in Sporthal Zwolle Zuid. Ook wethouder Michiel van Willigen heeft aangegeven te komen kijken om een beter beeld te krijgen van de sport goalball en kennis te maken met Goalball Zwolle.”

Inschrijven kan via de QR code op de flyer of via Tweede Goalball Zwolle Vriendentoernooi — Goalball Zwolle. Meer info over Goalball Zwolle is te vinden via www.goalballzwolle.nl of via secretaris@goalballzwolle.nl op te vragen. 

Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden