Denis Horstman
Denis Horstman Foto: Henry Dijkman

Berkum treft Huizen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum moet zaterdag in eigen huis proberen de fraaie serie van de afgelopen weken voort te zetten tegen SV Huizen. De Zwollenaren doen het prima in de derde periode van de vierde Divisie B en bleken eerder een lastige tegenstander te zijn voor de ploeg uit Het Gooi. Het eerste duel won Berkum met 0-2.

“Tegen Huizen hebben we het vaak goed gedaan. Ze hebben een sterk team met goede en snelle aanvallers, maar bij ons staat het de laatste weken goed met weinig tegengoals. Die lijn moeten we doortrekken, want we spelen natuurlijk nog wel ergens voor”, kijkt Berkum-verdediger Dennis Horstman vooruit.

Lastig
Huizen had het eerder dit seizoen lastig tegen Berkum, dat in de voorbereiding met 2-3 won bij de Noordhollanders en in november in de competitiewedstrijd in Huizen met een 0-2 zege aan de haal ging. In de maanden daarna was het lang behoorlijk kwakkelen voor Berkum, maar de laatste weken is de ploeg van trainer Arno Hoekstra uitstekend op dreef. De Zwollenaren wonnen hun laatste vier competitieduels en plaatsten zich voor de halve finale van de Districtsbeker Oost.

Afgelopen zaterdag was Berkum met 1-2 te sterk voor laagvlieger HZVV, al liet de ploeg daar veel te veel kansen liggen. In de eerste helft zorgde aanvoerder Marc van der Meulen een minuut of 10 vóór de rust, uit een corner, voor 0-1. Na de hervatting waren de Zwollenaren dominant, maar hielpen ze een hele serie riante kansen om zeep. Pas na bijna een uur kwam Berkum op 0-2 via Chris van der Meulen. HZVV scoorde in de slotminuten nog een tegengoal, maar kwam niet verder en de Drenten werden zo verder naar een nu bijna zeker lijkende degradatie geduwd.

Derde periode
Berkum zette door die winst een flinke stap richting lijfsbehoud in de 4e Divisie B. De Zwollenaren staan nu op de 10e plek, met slechts één punt minder dan nummer acht Huizen. In de derde periode staat Berkum bovendien bovenaan. De wedstrijd Berkum-Huizen begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.